Stran 2 od 4
Objavljeno: Ne Jun 29, 2014 4:47 pm
Napisal/-a voda
mfranc, hvala za tolažbo. res je da prihajajo topli meseci in bodo čiliji tukaj v I. uživali. mislim, da jih nebi v Lj. vzgajala v takem številu. mogoče kakšnega v loncu. lpvoda
PS: meni se tvoji nič ne zdijo pretegnjeni. pa še to, ker seveda ni dovolj prostora za posamezne rastline so pri meni čiliji in paprike po dve ponekod tudi po tri skupaj. in te imajo bolj tendenco proti nebu, ker ni nič čudnega. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Objavljeno: Ne Jun 29, 2014 7:32 pm
Napisal/-a mfranc
Voda, slika je skoraj dva tedna stara, sedaj so se prisrčno potegnili, no ja, šli so vršički tudi narazen, kar pa me celo veseli. Ker Pimente nič ne ščipam ali šišam, je napravil grm že kar precej vrhov. Zaenkrat jih bom pustil, v nadaljevanju pa še ne vem . Nekje se mora hec nehati, sedaj je grm visok ravno en meter.
LP_________________mfranc
Objavljeno: Če Jul 24, 2014 9:20 pm
Napisal/-a Plamenka
V začetku ni šel nikamor, zdaj pa je rastlina visoka dober meter, ima nekaj vršičkov. Ta plod je največji, bo za seme, ostali precej zaostajajo. Barva listov je v resnici temnejša, vijolična, ne zelena, kot na sliki.
Objavljeno: Če Jul 24, 2014 9:26 pm
Napisal/-a mfranc
Evo, Plamenka , nekaj pa bo iz te sorte .
Pa tako smo "pljuvali" po njej .
LP_________________mfranc
Objavljeno: Če Jul 24, 2014 9:29 pm
Napisal/-a Plamenka
Mora biti! Že zato, ker je bilo veliko dela z njim, pa še kalil je slabo, vsaj meni. TP mi je jeseni dal plod za seme. Seme sem pobrala, plod pa posušila in zmlela in mi je bil zelo všeč. Tako da upam, da nam vsem uspe letos čim boljši pridelek.
Objavljeno: To Jul 29, 2014 9:09 pm
Napisal/-a mfranc
Počasi se plodovi množijo - če ne bo kaj hujšega, bo do konca sezone kar nekaj pridelka
Pimenta da Neyde
LP_________________mfrancNazadnje urejal/a mfranc 10 Okt 2014 00:29; skupaj popravljeno 1 krat
Objavljeno: To Jul 29, 2014 11:03 pm
Napisal/-a Plamenka
O, je pa bogat s plodovi. In že tako zgodaj. Moj ima v glavnem cvetove in najbrž bo zelo pozno kaj od njega. Ga bom najbrž morala kasneje prestaviti v rastlinjak, če bo že premrzlo zunaj.
Objavljeno: To Jul 29, 2014 11:36 pm
Napisal/-a mfranc
Eh, letos je to edini čili, ki ga malo razvajam , danes sem mu za urco, dve podaljšal dan, ko sem ga postavil na teraso.
Razmišljam, kak postavnež bi bil, če bi ga imel v rastlinjaku, oziroma svetlem prostoru .
Ostali se zunaj mučijo z druglimi plodovkami - res jim ni lahko življenje .
LP_________________mfranc
Objavljeno: Po Avg 18, 2014 6:44 pm
Napisal/-a mfranc
Huh, tudi po drugem testiranju še vedno ne vem, kam bi ga popredalčkal .
Zelo hud je, rangiral bi ga nekje med Habanere. Sam borbončic izgleda še nimam tako utrjenih, da bi pri tej pekočini okusil še kaj drugega. Malo me spominja na Fatalli in Scotch Bonnet, oboji mi tudi niso "legli". Samo še bolj "kemičnega" okusa
Pimenta ima z mano in jaz z njim še en problem, in pred mesecem in včeraj (pa malo manj) se mi je še cel dan dvigal navzgor nek zoprn priokus ...
Čisto majčkeno jim delam krivico; tudi te dni testirana Habanero Green in Habanero Chocolate Long sta v primerjavi s Pimenta zelo aromatična, s sladkim, sadnim okusom.
Mu pa še vedno mu dajem čas, da dobro dozori in razvije poln okus - samo do kdaj . Se bom pa z veseljem popravil .
LP_________________mfranc