Breskve

Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Garden-ja, a so bile te mercatorjeve označene kot vipavske? V našem imajo tudi italijanske, vipavske pa čisto posebej pri slovenskem sadju.
Garden-ja

Odgovor Napisal/-a Garden-ja »

Ne ne, je pisalo, da so italijanske, sem bila pa v eni mali trgovinci kjer nimajo vse izbire kot hipermarketi._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

bodika je napisal/a:
Danes sem v časopisu zasledila,daše vedno poteka akcija za breskve.Podrobno o tem si lahko preberete na http://www.dobradela.si/home

Kot sem prebrala na kulinaričnem forumu so breskve v redu, jih pa ne smejo prodajat ( organizator ni za to registriran), pač pa lahko zanje damo prostovoljni prispevek v isti višini.
tjesih

Odgovor Napisal/-a tjesih »

Jaz sem te breskve naročila in jih dobim v nedeljo. Lepo so me obvestili preko elektronskega sporočila in po telefonu o kraju in uri prevzema in kontaktni osebi.
Moram reči, da sem z odnosom zelo zadovoljna, o kvaliteti pa bom sporočila, ko jih prinesem domov.
Sicer pa piše, da jih bomo lahko naročili še do konca avgusta.
froggy

Odgovor Napisal/-a froggy »

Dobil danes, kvaliteta breskev žal večinoma slaba, skoraj brez okusa, toraj pobrane še zelene, ali pa je bil to ostanek od ostanka. Pa nisem pričakoval preveč, ker sem rekel, da za marmelado bodo ziher dobre. Ker so bile nekatere (enih 10 v treh platojih) tudi že nagnite, jih je bilo skoraj nujno danes za porabit. Nekaj sem jih vrgel direkt v kompost, ker se jih zaradi slabega okusa nisem upal dati v marmelado. Tudi kilaža ne štima, ker niso sočne tudi težke niso dovolj. Žal.

Ravnokar jem marmelado, še toplo. Kaj naj rečem, cimet, klinčki in rum prevladujejo, kar ni nujno slabo. Men je dobra, sem pa že precej boljših naredil.
Very Happy
tjesih

Odgovor Napisal/-a tjesih »

Hm, mi pa smo danes stali v Postojni in čakali več kot pol ure od dogovorjenega časa. In potem izvedeli, da breskev ne bo.

Malo pred 11.uro, torej uro zatem pa mail:

Pozdravljeni.
Še enkrat naj se vam opravičim v imenu organizatorjev, še bolj pa v svojem imenu-glede breskev. Z organizatorjem sva bila redno na telefonu, včeraj in danes pa se mi ni javljal na telefon do zadnjega trenutka. Opravičeval se je s tem,da ima ogromno dela in da je pozabil na nas. Skušal je organizirati prevoz do Postojne,vendar mu ni uspelo. Kasneje pa je sporočil tudi, da breskev ne bodo več dostavljali: da naj bi zaradi dežja vse popadale po tleh in začele gniti.

Še enkrat se opravičujem tistim,ki niste bili pravočasno obveščeni in ste imeli odvečno pot. Tudi sama sem zelo razočarana in jezna, najbrž še najbolj od vseh, saj sem se prostovoljno javila za pomoč pri tem projektu.

Za kakršna koli pojasnila ali vprašanja se obrnite na organizatorja.

Z dolgim nosom sem odšla domov.
Gringo

Odgovor Napisal/-a Gringo »

jaz še e-mail odgovora na izpolnjeni obrazec nisem dobil. Smile
Marinka

Odgovor Napisal/-a Marinka »

Ko spremljam tole temo sem vedno bolj prepričana, da so to izkoristili naši "prodajalci na tržnici" Exclamation Za vas so ostali, kot je rekel froggy ostanki od ostankov._________________Začni dan z nasmehom in vse bo lažje!
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Sama sem se vćeraj postavila v vrsto za en zabojček... Bomo videli, kako se bo izteklo.
Ideja se mi zdi vsekakor pohvale vredna. Zato sem se tudi odločila za "nakup".
Kako pa je z realizacijo, bom probala na lastni koži in poročala. Tudi, če tokrat vse ne štima, mislim, da to ne bi smel biti razlog, da v prihodnje pri podobnih poizkusih pomagati pridelovalcem hrane ne bi sodelovali._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Se strinjam z brbr.

Vendar z razliko, da se organiziramo v okviru foruma. Gre eden do kmeta, nabavi in dostavi naprej. Po internem dogovoru se mu lahko doplača tudi strošek bencina. Po eni strani se da zadevo dosti bolj kontrolirati, po drugi strani pa ne obremenjujemo prostovoljske organizacije, ki ima, si predstavljam, dela z organizacijo vrh glave.

Za letos je zadeva po moje mimo, bo dež naredil svoje. Lahko pa o tem razmislimo za drugo leto.
Odgovori

Vrni se na “Skupinski nakupi in delavnice”