Sadje z globokimi koreninami

Odgovori
klemenv
Prispevkov: 142
Pridružen: Ne Avg 11, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a klemenv »

klemenv je napisal/a:
Mogoče pa je prava kombinacija sejanec ali m111 nato pa posredovalka m9, ki umiri rast, na koncu pa žlahtna sorta. Tako kot dela na primer Lubera z Redlove serijo.


Posredovalka m9 umiri rast. Efekt je odvisen od dolžine posredovalke.

Lubera pa ne uporablja kombinacije m111 m 9.
Igy
Prispevkov: 523
Pridružen: To Jun 04, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a Igy »

OK to je zame nekaj novega.
Sem pa med (pre)sajanjem, kolikor ga je letos sploh bilo, našel še glog, ki tudi raste močno v globino._________________LP
--------------------------------------------------
Šele ko si zasadiš vrt, si ustvariš pravi dom.
Igy
Prispevkov: 523
Pridružen: To Jun 04, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a Igy »

No sem sodi seveda tudi trta._________________LP
--------------------------------------------------
Šele ko si zasadiš vrt, si ustvariš pravi dom.
Igy
Prispevkov: 523
Pridružen: To Jun 04, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a Igy »

Če bo takole še naprej, bodo letos globoke korenine dobrodošle._________________LP
--------------------------------------------------
Šele ko si zasadiš vrt, si ustvariš pravi dom.
soplmed1
Prispevkov: 32
Pridružen: Pe Feb 14, 2014 1:00 am

Odgovor Napisal/-a soplmed1 »

Če bi kdo rad imel sadike cibor za pridelavo cibor ali za podlago kakih bolj žlahtnih sort sliv, lahko pri meni dobi male sadikice oz. kalčke iz koščic. Najboljše jih je posaditi, ko so še čisto majhni. Torej, kdor bi jih imel, naj mi to takoj javi.

Glede na to, da je to sejanec, menim, da je to ena boljših podlag za bolj težka tla. Po mojih opazovanjih, je cibora tudi zelo odporna na šarko.

Sam imam trenutno manjši nasad cibor na težki zemlji, ki so stare dve leti. Lani avgusta sem na njih cepil razne žlahtne sorte in da vidimo, kaj bo s tega Wink

Kot sem že nekje v tej temi omenil, je, vsaj zame, ciborova marmelada najbolj okusna izmed vseh marmelad iz žlahtnih sliv, in celo boljša od marmelade iz domače češplje. Tudi ciborov kompot in sok sta vrhunska.
Odgovori