Stran 2 od 3
Objavljeno: Po Avg 19, 2013 3:13 pm
Napisal/-a Ivčk
Ivčk je napisal/a: |
Marija, tole od Dašabine ni tisto, kar iščeš. Ona je naredila pikantne bučke po tvojem receptu, le da je dodala še nekaj kurkume, da se je živo rumeno obarvalo. Ti iščeš gorčico, mislim, da jo je prinesla Martinka?? |
_________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Objavljeno: Po Avg 19, 2013 3:14 pm
Napisal/-a Ivčk
MARIJAV je napisal/a: |
Ja, iščem z gorčico. Kot sem že napisala, meni po okusu zgleda, da so to zmiksane parike pomešane z gorčico, pa še kaj zraven. Je mazavo in gladko. Martinka, a že spiš? Ja, zdaj se spomnim, da je imela Dašabina bučke po približno mojem receptu. |
_________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Objavljeno: Po Avg 19, 2013 4:51 pm
Napisal/-a lpmami
Mi smo podobno, kot danes prodaja Eta Kamnik pod Namaz s papriko, ne vem zakaj rekli genovefa.
V grobem so sestavine: na pol cm narezana paprika (nikakor ne zmleta, ker potem se pri kuhanju izgubi preveč soka), drobno narezana čebula, česen, sol; gorčica, olje. Ne spomnim se več, če je kaj kisa. Prvo se prekuha okrog 20 minut, hladi do drugega jutra, ko se zameša še drugo (po podpičju). Mogoče ima kdo bolj natančen recept, pa tudi poimenovanje me zanima (kaj čmo, lingvist pač )._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Objavljeno: Po Avg 19, 2013 4:57 pm
Napisal/-a metuljc
lpmami, nekaj takega ali takega?
Objavljeno: Po Avg 19, 2013 5:05 pm
Napisal/-a MARIJAV
Tako na uč bi rekla, da je delano po receptu Solata z gorčico. Je pa precej gladko in mazavo, le paprika se v zemfu čuti, da zahrusta pod zobom._________________Živeti na podeželju je najlepše!
Objavljeno: Po Avg 19, 2013 5:35 pm
Napisal/-a lpmami
Recept št. 14321, brez paradižnikov. S tem, da sem imela v receptu samo par rdečih paprik, recimo 3 od 30 in je bilo zelo dekorativno, ne kar napol rdeče.
Dobro je bilo pa tako, da sem jo (genovefo) morala "braniti pred napadalci". Po moji doktrini morajo vse vložene stvari odležati vsaj dva tedna, da se prepacajo.
To je bil vedno družinski projekt, ker sama nisem bila pripravljena tako na drobno zrezati takih količin. Ko smo se vseeno vsi skupaj malo naveličali tega silnega rezanja, smo paprike podolgem rezali samo na približno 1-centimetrske rezine, ostalo pa kot v osnovnem receptu. Ni bilo več kot namaz, pa saj smo itak tudi namaz jedli z žličko._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Objavljeno: Po Avg 19, 2013 6:13 pm
Napisal/-a orhy
lpmami.
Ali mogoče iščeć tole: http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=15573 NAMAZ S PAPRIKO ALI GENOVEFA, ki je opisan pod TOLE: Namaz s papriko
Za vsak slučaj preveri še tule: NAMAZ IZ PAPRIKE IN PARADIŽNIKOV_________________
Objavljeno: Po Avg 19, 2013 6:32 pm
Napisal/-a lpmami
Orhy, pravzaprav ne iščem jaz, ampak marijav. Zgoraj sem že opisala mojo različico na spletni recept št. 14321 na Kulinarični Sloveniji.
Pa vseeno hvala za povezavo, recepti so vedno zanimivi._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Objavljeno: To Avg 20, 2013 1:31 am
Napisal/-a jolanda
Uživajte v svojih pridelkih! Kadar zmorete, prosim avtorje temnih peciv, polnozrnatih jedi in morda česa po vaši izbiri za recepte.
Prosi Dašabino za rp za namaz Poletno sonce, namreč za pikantne bučke.
Od srečanja naprej imam za malico željo po paradižniku Bianca, ki sem ga tam degustirala, prav okusen mi je bil. Priporočam rezinico s koščkom sira, ki naj bo blag in malo sladkast, poskusite s kakšnim belim paradižnikom po vaši želji.
Objavljeno: To Avg 20, 2013 11:15 am
Napisal/-a Darso
Ja pravi je ta od Kulinarike, ga tudi jaz delam. Več vrst paprike imate bolj lep je namaz. Potem dodam majhne paradižnike kar cele ali pa temno vijolični kuhan fižol,..._________________Uživajmo v dobroti narave
https://picasaweb.google.com/home