Stran 2 od 11

Objavljeno: Po Jan 06, 2014 12:38 pm
Napisal/-a Dajmar
Jaz sem danes dobil. Se zahvaljujem.

Objavljeno: Po Jan 06, 2014 2:10 pm
Napisal/-a Darso
Za semena mi pošljite naslov na zs jih imam veliko. lp D_________________Uživajmo v dobroti narave
https://picasaweb.google.com/home

Objavljeno: Po Jan 06, 2014 2:29 pm
Napisal/-a vodenka
Pep hvala je prispelo

Objavljeno: To Apr 15, 2014 5:04 pm
Napisal/-a pajo
Današnji jutranji obisk rastlinjaka me je zelo razveselil.

Sedaj jih je še nekaj pogledalo ven. Od zjutraj so neverjetno zrasle._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.

Objavljeno: Če Jul 10, 2014 1:47 pm
Napisal/-a pajo
Prosim za nasvet. Bučk Hokaido jih je že ogromno po moji oceni ta prave velikosti. Lanio sem jih pobiral v mesecu oktobru. Cvetov je še ogromno. Nekje sem slišal, da če hočem ,da ostali cvetovi lepo delajo moram te buče sedaj pobrati. Kaj pravite pa vi?_________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.

Objavljeno: Če Jul 10, 2014 2:09 pm
Napisal/-a htf_lover
Ta nasvet velja za letne bučke, kot so cukete in patišon. Hokaido je zimska buča in se pobere šele jeseni. Zimske buče so v nezrelem stanju skoraj brez okusa in se tudi ne skladiščijo.

Pa še slika moje:

Objavljeno: Če Jul 10, 2014 2:30 pm
Napisal/-a pajo
htf_lover - hvala victory . Vem, da se takrat pobirajo sam sem moral spraševati neumnosti._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.

Objavljeno: Če Jul 10, 2014 3:29 pm
Napisal/-a Aye-Aye
No nekatere buče so dobre tudi sveže odvisno od sorte, drugače pa se poberejo, ko jim oleseni pecelj.

Objavljeno: Če Jul 10, 2014 3:47 pm
Napisal/-a metuljc
Oh, mlade hokaido so dobre, če jih narežeš na rezine in spečeš na žaru ali kar na malo olja v ponvi.
Sicer pa, lahko pridem naokoli, pa ne boš imel več toliko težav z njimi. dov. heheh dežnik klanjam se je je
In še resno: za skladiščenje za zimo je zdaj veliko prezgodaj, bi rekla. Sicer mora za skladiščenje pecelj biti malo suh, plutast, buče pa potem imaš na sončnem in suhem kraju in jih vsake nekja dni obrneš, da na vseh straneh koža postane debelejša in so zato bolj trajne. Skladiščenje obvezno na suhem in ne preveč hladnem, nekje okoli 10 stopoinj, pa zdržijo do pomladi.

Objavljeno: To Avg 12, 2014 12:55 pm
Napisal/-a copatka
Mlade hokaido so super! Čudovita juhica, ocvrte, popečene ... njami.

Sem pa malo v dilemi - ker jih imam res veliko, jih pobiram sproti, ko imajo kakšno kilo ali malo manj. Bi bilo bolje za prezimovanje pustiti dozoreti te zdaj, ali tiste, ki bodo nazadnje? Majhnih imam namreč še na desetine Rolling Eyes_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)