Kako pripravljamo čaje

Odgovori
metuljc
Prispevkov: 9724
Pridružen: So Jun 01, 2013 2:00 am
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Tujon se topi predvsem v alkoholu, najbrž malo tudi v mlečnih maščobah (ker so pač nepolarne). Mnogo boljši okus ima žajbelj na mleku (z malo medu), ampak, za grgranje se uporablja žajbelj, kuhan na vodi, pa vsaj 3 liste za dober deci vode le daj. Če žajblja nimaš dopvolj, sporoči, dobiš šope(ek).
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Prispevkov: 17996
Pridružen: Ne Okt 27, 2024 7:08 pm
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Nekaj linkov o pripravi čajev:

http://www.las-pogorje.si/apl/doc/0AB13CFF.pdf - Monika in Tomaž Mulej
http://www.las-pogorje.si/apl/doc/2E65E17F.pdf - zapiski iz predavanj Kukman, Majes (pozor: zapisano malo po domače Wink )
greeny
Prispevkov: 788
Pridružen: Ne Jun 09, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a greeny »

Hvala obema. Muha, tisti zapiski so res malce bolj tako tako Wink , ampak se skoraj vse razume in je zelo zanimivo.

Danes je dejansko že bolje, pa bom vseeno še grgral. Imam ravno še tri listke s potaknjencev, tako da bo. Smile
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Prispevkov: 17996
Pridružen: Ne Okt 27, 2024 7:08 pm
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Če koga zanima in če pozna sistem nakupa s kuponi: ravnokar sem pri brskanju po internetu našla, da se pri "1 na dan" dobi kupon za 50 % popust za knjigo Priročnik samostanskega zdravilstva, iz katere sem potegnila podatke v uvodnem prispevku.
Odgovori