Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Kako pripravljamo čaje

metuljc
Prispevkov: 9405
Pridružen: So Jun 01, 2013 2:00 am
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Tujon se topi predvsem v alkoholu, najbrž malo tudi v mlečnih maščobah (ker so pač nepolarne). Mnogo boljši okus ima žajbelj na mleku (z malo medu), ampak, za grgranje se uporablja žajbelj, kuhan na vodi, pa vsaj 3 liste za dober deci vode le daj. Če žajblja nimaš dopvolj, sporoči, dobiš šope(ek).
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Prispevkov: 17337
Pridružen: Ne Okt 27, 2024 7:08 pm
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Nekaj linkov o pripravi čajev:

http://www.las-pogorje.si/apl/doc/0AB13CFF.pdf - Monika in Tomaž Mulej
http://www.las-pogorje.si/apl/doc/2E65E17F.pdf - zapiski iz predavanj Kukman, Majes (pozor: zapisano malo po domače Wink )
greeny
Prispevkov: 788
Pridružen: Ne Jun 09, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a greeny »

Hvala obema. Muha, tisti zapiski so res malce bolj tako tako Wink , ampak se skoraj vse razume in je zelo zanimivo.

Danes je dejansko že bolje, pa bom vseeno še grgral. Imam ravno še tri listke s potaknjencev, tako da bo. Smile
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Prispevkov: 17337
Pridružen: Ne Okt 27, 2024 7:08 pm
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Če koga zanima in če pozna sistem nakupa s kuponi: ravnokar sem pri brskanju po internetu našla, da se pri "1 na dan" dobi kupon za 50 % popust za knjigo Priročnik samostanskega zdravilstva, iz katere sem potegnila podatke v uvodnem prispevku.
Odgovori