Stran 2 od 5
Objavljeno: So Avg 24, 2013 12:20 am
Napisal/-a Aye-Aye
hmm, juglans, če prav razumem, sem tak način sušenja na soncu že zamudila, saj če pogledam vremensko, je čisto konec poletja in tudi september bo bolj klavrn, no upam da se vreme premisli in nam nakloni še malo toplote. Aja, prav lepo te je brat, tudi v drugih temah, se tako lepo razpišeš odkar si na tem forumu , tam se na spomnim, da bi se tako vživel
Objavljeno: So Avg 24, 2013 11:50 am
Napisal/-a greeny
Kaj pa sušenje v pečici z ventilatorjem? Na minimalni temperaturi seveda. Se zavedam, da je energetsko potratno, pa tega raje ne bi, ampak če bi tri urce bile dovolj, pa če ni preveč... Za probat pač...
Objavljeno: So Avg 24, 2013 12:30 pm
Napisal/-a pika
Jaz sem jih tudi že sušila na 50/60 stopinj v pečici tako kot praviš, če hoeš da so prej suhi, jih bolj tenko narežeš.
Objavljeno: So Avg 24, 2013 1:32 pm
Napisal/-a bobolino
Absolutno ni dovolj 3 ure...sama sem dve rundi posušila v pečici, pa je trajalo dooooolgo, predolgo._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Objavljeno: So Avg 24, 2013 11:49 pm
Napisal/-a juglans
ha ha, palček korenček. Sicer ne poznam te pravljice, ima pa dobro sporočilo.
Drugače pa je bila zgornja zadrega bolj v šali kot zares. Hvala kljub vsemu.
Glede idej in realizacije njih pa sva v podobnih razmerah.
No, obstaja pa ena bistvena razlika. Namreč, jaz sem pri hiši tisti "srečnež", ki je že po "spolni definiciji" pooblaščen za tehnične izvedbe teh super idej.
Tako na trenutke predstavljam hišni obešalnik, poln novih nalog.
In sreča pri tem je, da se "kljukice" selektivno izmikajo. Seveda, sreča za mene.
LP.
ja solar dryer je prava stvar, imam to srečo ali smolo, da za ta namen koristim kar prazen rastlinjak; deluje pa super in je uporabno na tisoč in en način
Objavljeno: Ne Avg 25, 2013 12:11 am
Napisal/-a Aye-Aye
ja saj vem da je bil hec, tudi pri meni, mi je pa ta pravljica tako odštekana in resnična obenem.
obešalnik
Zadnja ideja je da stari bio sušilnik, pred leti smo ga na hitro kupili, ko smo iz gozda vlekli na kupe gob, zmrzovalnika nimam, pa smo jih tako hitro pospravili, pa še veliko jabolčnih krhljev smo naredili, samo kaj, ko taka stvar precej pokuri ima kar 2000 vatov . Tako je ideja da ga predelam, hmm samo kje najti mojstra za to?
Objavljeno: Sr Okt 09, 2013 2:15 pm
Napisal/-a Aye-Aye
Sem našla med pospravljenjem računalnika tudi tole datoteko solarni sušilnik , morda komu pride prav in če mu rata kaj takega ustvarit, naj se prosim, potem tudi pohvali.
Objavljeno: To Avg 18, 2020 5:39 pm
Napisal/-a Tonček
Našel sem tole staro temo. Zanima me, katere paradižnike sušite. Letos sem tega kar precej nasušil (do zdaj cca 20 kg svežih). Prej sem sušil samo pelate, letos pa sem poskusil tudi s češnjevci Pomodoro Strillo F1 Irtolano. Moti me to, da so predrobni, sicer pa so odličnega okusa, boljši od pelatov. Sušil sem jih prečno prerezane skupaj s semenom, 3 dni na soncu in finiširal v sušilniku. Poiskati moram debelejše češnjevce, fi cca 3 cm, da zadostuje le enkratno rezanje. Pred sušenjem jih za cca 3 minute namočim v 20 % raztopino soli. Po sušenju vakumsko spakiram. Imam dober sušilnik, a je sušenje na soncu in vetru hitrejše, problem so le deževni dnevi.