Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
predelava zmrzovalne skrinje v hladilnico
Battagelli ali imaš narejeno še kakšno zračenje iz skrinje? lp D_________________Uživajmo v dobroti narave
https://picasaweb.google.com/home
https://picasaweb.google.com/home
-
- Prispevkov: 309
- Pridružen: Sr Jun 26, 2013 2:00 am
Zamrzovalna skrinja bi lahko delovala pri par °C nad 0, samo na odmrzovanje je treba paziti, torej da je kompresor dovolj časa izklopljen, da se led odtali.
Problem je termostat, morda če bi ga zamenjal s tistim od hladilnika, če nima previsoke temperature.
Imam staro skrinjo in sem razmišljal o hladilnici za jabolka, nisem pa niti naštudiral vlage, kaj šele, da bi se je lotil delati.
Problem je termostat, morda če bi ga zamenjal s tistim od hladilnika, če nima previsoke temperature.
Imam staro skrinjo in sem razmišljal o hladilnici za jabolka, nisem pa niti naštudiral vlage, kaj šele, da bi se je lotil delati.
Lani je bil kivi zrel daleč pred slano, zato smo plastične gajbice, ki jih dobiš od kupljenega sadja, dali v staro skrinjo, med dvema zamrzovalnima registroma je dovolj placa. Predale smo odstranili. Temperaturo smo uravnavali z uro, ki je vklapljala skrinjo mislimda dvakrat ali 3 x na dan po pol ure.
Za večjo vlago smo na dnu dali mokre cunje. Za odvajanje zorenju škodljivih plinov smo občasno odpirali vrata.
Za večjo vlago smo na dnu dali mokre cunje. Za odvajanje zorenju škodljivih plinov smo občasno odpirali vrata.
Letošnje leto bo ubitačno, japke smo že obrali, napoveduje se pa 28°C, klet ima 21°C in se zlepa ne bo ohladila. Kmalu bo grozdje, nato kivi.
Zamrzovalni omari bi iz stirodura lepljenega s purpenom, lahko naredi "predprostor" vsaj za eno skladovnico gajbic. Verjetno bo potreben ventilator, da ne bo zgoraj vsaj 5°C topleje.
Treba je znižati vsebnost kisika, kar se menda dogaja samo po sebi, samo komora mora dihtati, kako vedeti kje si s koncentracijo?
Klet s toplotno črpalko za sanitarno bi bila verjetno OK, samo v žlahti je nihče nima.
Še kaka ideja, pa glede vlage in temperature, kaj je optimalno?
Zamrzovalni omari bi iz stirodura lepljenega s purpenom, lahko naredi "predprostor" vsaj za eno skladovnico gajbic. Verjetno bo potreben ventilator, da ne bo zgoraj vsaj 5°C topleje.
Treba je znižati vsebnost kisika, kar se menda dogaja samo po sebi, samo komora mora dihtati, kako vedeti kje si s koncentracijo?
Klet s toplotno črpalko za sanitarno bi bila verjetno OK, samo v žlahti je nihče nima.
Še kaka ideja, pa glede vlage in temperature, kaj je optimalno?