Stran 2 od 3
Objavljeno: Če Sep 12, 2013 9:47 am
Napisal/-a MARIJAV
Batageli, to je pa super ideja, ta način odlično nadomesti staro kmečko zasipnico na njivi. Nobene škode ne morejo narediti glodalci, pa tudi voda ne. Le prostor zanjo moraš imeti._________________Živeti na podeželju je najlepše!
Objavljeno: Če Sep 12, 2013 9:52 am
Napisal/-a Darso
Battagelli ali imaš narejeno še kakšno zračenje iz skrinje? lp D_________________Uživajmo v dobroti narave
https://picasaweb.google.com/home
Objavljeno: Pe Sep 13, 2013 10:59 pm
Napisal/-a battagelli
Zračenja nimam izpeljanega.Nevem če je sploh ptrebno._________________Pod Čavnom visokim prebivam,z bistro vodico se umivam,gledam dolinco prekrasno,vidim Vipavco počasno.
Objavljeno: Če Jul 03, 2014 12:33 pm
Napisal/-a Oldi
Zamrzovalna skrinja bi lahko delovala pri par °C nad 0, samo na odmrzovanje je treba paziti, torej da je kompresor dovolj časa izklopljen, da se led odtali.
Problem je termostat, morda če bi ga zamenjal s tistim od hladilnika, če nima previsoke temperature.
Imam staro skrinjo in sem razmišljal o hladilnici za jabolka, nisem pa niti naštudiral vlage, kaj šele, da bi se je lotil delati.
Objavljeno: To Mar 10, 2015 4:13 pm
Napisal/-a rukola
Točno to. Prepričan sem bil, da bo možno kupiti "hladilnik", ki bo nadomestek za klet, pa takšnega ni na trgu. Imajo samo variante hladilni skrinja in kombinacija pri kateri pa je vedno hladilni del večji od zmrzovalnega, obratno pa ni.
Objavljeno: Če Mar 12, 2015 12:14 pm
Napisal/-a Oldi
Lani je bil kivi zrel daleč pred slano, zato smo plastične gajbice, ki jih dobiš od kupljenega sadja, dali v staro skrinjo, med dvema zamrzovalnima registroma je dovolj placa. Predale smo odstranili. Temperaturo smo uravnavali z uro, ki je vklapljala skrinjo mislimda dvakrat ali 3 x na dan po pol ure.
Za večjo vlago smo na dnu dali mokre cunje. Za odvajanje zorenju škodljivih plinov smo občasno odpirali vrata.
Objavljeno: Po Avg 03, 2015 1:53 pm
Napisal/-a Kravzlj
Potem bi bilo tudi fajn, če bi hladilno skrinjo nekje zakopal za zasipnico?
Staro odsluženo, pošraufano stran kar ne rabiš._________________" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
Objavljeno: Po Avg 03, 2015 2:43 pm
Napisal/-a muha
Načelno lahko, ne vem pa, kako bi bilo s korozijo in zračenjem. Zasipnica iz prsti je že sama po sebi zračna, tista iz betona, ki je še vedno bolj propusten od pločevine, pa že rabi dodatno zračenje.
Objavljeno: So Sep 15, 2018 1:34 pm
Napisal/-a Oldi
Letošnje leto bo ubitačno, japke smo že obrali, napoveduje se pa 28°C, klet ima 21°C in se zlepa ne bo ohladila. Kmalu bo grozdje, nato kivi.
Zamrzovalni omari bi iz stirodura lepljenega s purpenom, lahko naredi "predprostor" vsaj za eno skladovnico gajbic. Verjetno bo potreben ventilator, da ne bo zgoraj vsaj 5°C topleje.
Treba je znižati vsebnost kisika, kar se menda dogaja samo po sebi, samo komora mora dihtati, kako vedeti kje si s koncentracijo?
Klet s toplotno črpalko za sanitarno bi bila verjetno OK, samo v žlahti je nihče nima.
Še kaka ideja, pa glede vlage in temperature, kaj je optimalno?