Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Sokovnik - specialna posoda

voda

Odgovor Napisal/-a voda »

Plamenka, na indukcijsko ploščo lahko daš vso posodo, katera nima nič aluminija. torej železne, inoks in ob nakupu vzami seboj magnet, če ti ne veljajo stare posode. to, da ob nabavi indukcijske plošče zamenjaš vso posodo je prodajni trik. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Ja, voda, saj to sem vedela. 4 posode od prej so bile še uporabne, ostalo ne. Predvsem sem iskala in tudi dobila ponev za palačinke s keramičnim premazom za indukcijo in veliko keramično ponev. Ta je vsestransko uporabna in jajca se ne primejo dna, tudi če daš čisto malo maščobe. Wink
TwityPity

Odgovor Napisal/-a TwityPity »

Kolikor jaz gledam, so tudi pri A, luknjice ob strani, tako kot pri ostalih.
voda

TP, a veš, da imaš prav. ko sem se sedaj zabuljila v sliko mi se zdi, da je tudi globlja kot kaže zunanjost. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Voda, tole pa najbrž ne bo držalo, na prvi sliki se lepo vidi, da so luknjice tudi ob strani, posoda pa izgleda tudi kar globoka, vsaj če sodim po osrednjem delu.
Za tiste parkrat, ko se kuha sok, je po moje tale "fičo" čisto dovolj dober, z njim prideš ravno tako daleč kot z dražjim Mercedesom Wink .
Jaz imam že ogromno let enega emajliranega iz Emo Celje, pa mi še vedno odlično služi, saj so v bistvu vsi narejeni po istem kopitu._________________Živeti na podeželju je najlepše!
voda

Marijav popolnoma prav imaš, sem že ugotovila. tudi jaz imam tega Emo-Celje in funkcionira ko grom. gumico pri cejenju sem 2x zamenjala (cev-guma za plin). lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
pika

Odgovor Napisal/-a pika »

Jaz bi vsekakor kupila A, ker po izgledu in prostornini deluje približno enaka kot ostale. Pri ostalih plačaš po moje samo ime, Bergner in Elo sta kar dragi znamki posod, pa kot je rekla Marijav, ne uporabljaš vsak dan.
Mesecnik

Odgovor Napisal/-a Mesecnik »

Tudi moj je od emo celje. Mama ga je prevzela od svoje mame in zdaj ga imam jaz. Je pa star najmanj 40 let Shocked .
Menjati je bilo potrebno samo cevko za iztok.
Princip je zgleda pri vseh isti. Poglej samo koliko prostornine ima mrezasta posoda in kako gosto so luknjice. Najbrz pa so vsi lazji od tega emo mamuta.
http://museums.si/sl/collection/object/7015/emo-celje-sokovnik
Vse tri imamo muzejski primerek Wink_________________Two roads diverged in a wood,
and I took the one less traveled.
--Robert Frost
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Ne samo tri. Wink
Mesecnik

Odgovor Napisal/-a Mesecnik »

Ti tudi? Very Happy
Ves kako star je tvoj?_________________Two roads diverged in a wood,
and I took the one less traveled.
--Robert Frost