Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Por - Allium porrum

Odgovori
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Zanima me, keko izgleda porova zavrtalka? Ali je podobna osi? Danes sem namreč zalotila tri žuželke, ki so vztrajno letale okrog pora, a se nobena ni ustavila na njem. Zdaj pa ne vem, ali so to zloglasne zverinice, ki jih je samoo zmotil vonj mleka s katerim sem dopodne pošpricala por in so bile zato nekam zbegane, ali pa so bile ose (letale so cik cak in dosti prehitro, da bi z gotovostjo lahko vedela ali so ose ali ne)._________________naredimo svet lepši
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

brbr, striček Gugl pravi takole.
brbr

Hvala, Metuljc. Na srečo so bile samo ose ali nekaj njim podobnega._________________naredimo svet lepši
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Včeraj je bila pri meni ena prijateljica in mi je rekla, da gre tale moj por v cvet in da je potem notri lesen Confused ... Seveda sem ga raje izpulila, a mi ne zgleda čisto nič cvetoč, še manj lesen in bo danes iz njega krasna porova juhica Wink .
Se je res pripravljal na cvetenje - zdaj, jeseni??

_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Ne bi rekla, da se je pripravljal na cvetenje. Ga je pa očitno obiskala porova muha, kar se vidi po skodranih sredinskih listih in počeni kožici na starih. Poročaj, ali si v obeljenem delu med listi naletela na najdbe, podobne lanenemu semenu?
brbr

Ja, tudi meni se zdi "muhast" - Tako približno izgledajo moji vsako jesen. Letos pa pridno škropim s korenjevim čajem in mlekom in zaenkrat izgleda v redu. Htranim tudi nekaj rabarbarinih listov, če bo treba pošteno "zaorat"..._________________naredimo svet lepši
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Zaprmej porova zavrtalka, ja.
copatka

Mislita tele kakce? Ampak notri je bil brezhiben, nobenih ličink ali rovov, kot berem, da zgledajo poškodbe od muhe Rolling Eyes . To je bilo res samo pod najbolj zunanjim listom.

_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
brbr

Ko so ličinke še mlade, so mlečnorumene barve in se jih težje opazi.. No, mogoče pa smo zagnale lažni alarm, saj veš, tisti, ki ga kača piči, se še vezalke boji Embarassed_________________naredimo svet lepši
copatka

No, ja, če slučajno je, pač je Rolling Eyes . Ga bom pa pobrala in zrezala za v skrinjo. Čeprav je bil samo ta por takšen, to mi daje upanje ...

Juhica je bila pa božanska, z ličinkami ali brez Very Happy ._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Odgovori