Stran 2 od 5

Objavljeno: Sr Jul 30, 2014 5:37 pm
Napisal/-a Tiana
Saj če sem odkrita, sama v jedi nisem limonske trave nikoli uporabljala. To pa zato, ker sem pred leti na potepanju po Vietnamu pri nekaterih jedeh dobila občutek, da jem mehčalec. Pa sem malo brskala in v vseh teh jedeh je bila limonska trava. Bi morala sprobat, ker je možno, da je tak okus prišel od kakšne kombinacije začimb, ne samo od limonske trave....

Kakorkoli, v čaju je preverjeno odlična.

Objavljeno: Sr Jul 30, 2014 6:26 pm
Napisal/-a Sanjarka Ana
Hvala za ideje, namige.
Se sedaj kar cela suši in bom kasneje jo narezala. Čeprav me prav zanima kako to izgleda. Mislim rezanje.
Mehčalec ..... ? Nikoli nisem dobila tega občutka. Dopuščam pa možnost, da je temu tako.Tudi zato mislim, da je izredno pomembno kako jo shranjevati (suho, zamrznjeno, kakorkoli...).

Objavljeno: Sr Jul 30, 2014 10:32 pm
Napisal/-a Ivčk
Jaz porežem dolga stebla, jih stisnem v šop in jih s škarjami narežem na dvocentimeterske koščke, nakar jih posušim. Tako mali koščki se mi hitreje posušijo in so ravno prav veliki, da jih potem z žličko zmečem v vrelo vodo, ko si delam čaj. Za kaj drugega jo do sedaj nisem uporabljala..._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A

Objavljeno: Po Avg 25, 2014 11:43 pm
Napisal/-a Sanjarka Ana
Po vse slišanem, prebranem sem pričakovala, da bo bolj skromne rasti. Vendar me je presenetila. Lepo raste, se širi in tudi njena višina je primerna. Mogoče je pripomoglo tudi to, ker sem jo obtrgovala. Ne vem.



Naslednji korak pa zimovanje. Hmmm... Question

Objavljeno: Ne Mar 29, 2015 9:16 pm
Napisal/-a kate
A iz semen jo je enostavno vzgajati? Enostavno posejem in to je to? JE zdaj že moment?
Imam par semen in bi res rada, da uspe. Smile

Ali mislite, da bi bila v loncu lepa kombinacija z ingverjem?

Objavljeno: Ne Mar 29, 2015 10:55 pm
Napisal/-a pika
Ti kar posej, lepo zraste, ni prekmalu, samo notri jo daj v lonček, da je na toplem in svetlem. Letos verjetno še ne boš imela ravno grma, a če jo boš prezimila notri, ti bo drugo leto rasla naprej.

Objavljeno: To Okt 27, 2015 8:41 pm
Napisal/-a Dajmar
Sanjarka Ana je napisal/a:

Naslednji korak pa zimovanje. Hmmm... :?:

Me zanima kako je prezimila.
Imam kar zajeten grm, , na kakšni višini jo lahko porežem?

Objavljeno: Sr Okt 28, 2015 8:32 am
Napisal/-a Sanjarka Ana
Zaščitili smo jo kakšnih 30-40 cm visoko, vendar ni prezimila. Korenine sem kar dogo pustila v zemlji, če bi mogoče imela "kake prebliske", pa ni bilo nič od nje. Mogoče je bil zanjo malo preveč vlažen teren. Če imaš res velik šop, bi ga jaz razdelila, polovico shranila nekje v garaži in spomladi znova posadila, s preostalo polovico pa tvegala zunaj.

Objavljeno: Sr Okt 28, 2015 9:32 am
Napisal/-a figula
Skoraj ne verjamem, da bi zunaj prezimila. Meni ni, tudi bogato zastrta in zaščitena na koncu še z volno. Žal je pobralo tudi tisto, ki sem jo porezala in presadila v lonce ter skušala prezimiti v pralnici in garaži.

V pralnici je mama nekajkrat prezračila, garaža se seveda tudi odpira.

Tako da jo preseli nekam res na toplo. Očitno nima nobene tolerance na hlad.

Objavljeno: Če Okt 29, 2015 8:55 pm
Napisal/-a pika
Limonska trava že mora imeti kakih 5 stopinj ali raje več. Če je postavljena kje ob oknu na svetlem, toliko bolje. Pa seveda kolikor se da stalne temperature, tudi meni je komaj prezimila letos, ker je bila v garaži, ki se odpira pogosto. Je bil k sreči košat grm in so se posušile samo tiste zunanje rastlince. Čez leto sem jo imela na vrtu, zdaj je visoka že kakih 70 cm.

V kombinaciji z ingverjem je jaz ne bi sadila (ne vem točno, kdo je spraševal), namreč trava ima kar košate korenine, pri ingverju pa je podzemni del pomemben.