Meni so jo najprej objedli polži, nato so se v te rove "skoraj" naselile in se prehranjevale mravlje, prašički (tisti, ki se zvije v kroglico), tudi strigalice. Vendar sem je itak posejala preveč, tako da je bilo za vse zvrhano dovolj. Izgleda, da so tudi tile tamali malo mahnjeni na pikant._________________LP Žižola
pri redkvicah gre za dve varieteti vrste redkev, Raphanus sativus var. radicula (mesečna redkvica), ki zraste v enem mesecu (poleti malo hitreje kot spomladi in jeseni) in potrebuje precej vode, da naredi gomolj, je pa tudi izrazita dolgodnevnica, in Raphanus sativus var. niger (vrtna redkev), ki pač raste dlje in ni tako občutljiva na dolžino dneva.
Redkev naredi stroke, enako kot gorčica ali rukola. Noter so semena.
Upam da govoriva o isti stvari... konkretno imam semena rdeče redkve, zori tudi bela redkev.
Aladin, seveda govoriva o isti zadevi. Samo, vsaj semena črne redkve so v takih luskih (in ne strokih), da jih ni prav nič lahko dobiti ven. Luski so preščipnjeni med dvema semenoima, vsako seme leži v spužvasti "posteljici" in ko so plodovi zreli, ti ne razpadejo. Sem imela kar dela, da sem nekaj semen črne redkve spravila iz plodov. Najbrž bi šlo najlažje, če bi jih kar pohodili, pa potem presejali. Imaš kakšno boljšo rešitev?