Stran 2 od 2
Objavljeno: Sr Nov 06, 2013 11:16 am
Napisal/-a živa
točno take sorte iščem, ki jih hrošči ne marajo in so seveda okusne, obstojne, univerzalne v kuhinji.
Ferdo, hvala za nasvete. Naslednje leto ga prvič sadim po 20. letih! V tistih časih sem bila premlada, da bi se zanimala za sorte, odbrala sem najlepšega za sajenje naslednje leto.
Še to: veš mogoče, koliko semenskega krompirja rabim, da pridelam tam 100 kg ozimnega?_________________Lp, Živa
Objavljeno: Sr Nov 06, 2013 2:59 pm
Napisal/-a ferdo36
Nikoli nisem meril,je pa odvisno od letine.Predvidevam,da bi bilo 20 kg
semenskega dovolj.Morda ima kdo bolj zmerjeno._________________Narava vse povrne!
Objavljeno: Sr Nov 06, 2013 7:16 pm
Napisal/-a htf_lover
Tolminc(oz majestic) smo imeli mi leltos. Čista polomija. Pri kuhanju razpade, močno se mladi (in to že v zemlji) in hkrati je močno občutljiv na železno pegavost gomoljev. Takšni gomolji so popolnoma neuporabni. Okus pa nič omembe vrednega. Če mene vprašate ima takšen okus kot če bi na navaden krompir posul moko...
Če ti katero sorto priporočam je Elfe, ki je zares vsestranski in odličnega okusa. Prav tako ne postane zlepa postan kot ostale sorte krompirja. Meni je najboljša vrsta krompirja.
Objavljeno: Sr Nov 06, 2013 7:58 pm
Napisal/-a ferdo36
V šotnih tleh na barju je odličen.Včasih se kakšen razkuha.Lover napiši
kraj bivanja!_________________Narava vse povrne!
Objavljeno: Sr Nov 06, 2013 10:17 pm
Napisal/-a htf_lover
Majestic se v okolici Ptuja ne obnese
Objavljeno: Če Nov 07, 2013 2:39 pm
Napisal/-a živa
Adora je zgoden in preverjeno odličen krompir, se hitro skuha.
Elfe berem, da je tudi zgoden.
Marabel je tudi zgoden.
Nadomestilo Desireeju je Red fantasy, ki ga bom verjetno naslednje leto posadila ali pa eno od slovenskih sort na KIS (Krka, Sora...).
Lokacija bo par km ven iz Novega mesta.
To je povzetek ugotovitev po branju priporočil. Hvala._________________Lp, Živa
Objavljeno: Če Nov 07, 2013 2:43 pm
Napisal/-a živa
Aladina sem pozabila: visok pridelek, odporen, dolgo se skladišči. 2006 priznanje od ljubiteljev praženega krompirja. Kar verjetno pomeni, da se dolgo kuha in da ostane trd, slabši za pire in krompirjevo testo?
Imam prav - Ferdo 36? Če ne (torej da ni trd po kuhanju), bo verjetno moj favorit za ozimnico._________________Lp, Živa