Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Sweet Pickle

TwityPity
Prispevkov: 1128
Pridružen: Pe Maj 31, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a TwityPity »

Ivčk, ker je za moje pojme precej zmede okoli čilijev, feferonov in paprik, sem tudi napisal, naj jih vsak poimenuje kakor mu je ljubše. Če pogledam http://www.ext.colostate.edu/pubs/foodnut/09314.html, sem v še večji zmedi - sweet cherry je majhen, wax je velik, pikanten...
Lahko pa še enkrat začnemo novo temo, katera je bila predebatirana že pred časi, a kolikor se spomnim, brez kakšnih konkretnih ugotovitev, virov s "specifikacijami" posameznih "vrst" in zaključkov.
Zame je čili pekoč, feferon nepekoč (manjši ali večji, primeren za vlaganje v kosu), paprika pa večja, za vlaganje se jo razsemeni, razreže itd... Torej, vsak po svoje, bohinc pa s svedrm Very Happy


No, te rastline iz zgornje fot. nisem kaj precej obiral (pobral max. 10 plodov v celi sezoni), zato je tudi tako obložena. Sem ter tja je kakšen plod tudi malce "skrivljen" in nepravilnih oblik.
Semen kot kaže bo dovolj, nekaj jih bo še dozorelo, tako da jih boste interesenti dobili ko bo čas za to.
Odgovori