Objavljeno: Če Nov 28, 2013 2:40 pm
Ivčk, ker je za moje pojme precej zmede okoli čilijev, feferonov in paprik, sem tudi napisal, naj jih vsak poimenuje kakor mu je ljubše. Če pogledam http://www.ext.colostate.edu/pubs/foodnut/09314.html, sem v še večji zmedi - sweet cherry je majhen, wax je velik, pikanten...
Lahko pa še enkrat začnemo novo temo, katera je bila predebatirana že pred časi, a kolikor se spomnim, brez kakšnih konkretnih ugotovitev, virov s "specifikacijami" posameznih "vrst" in zaključkov.
Zame je čili pekoč, feferon nepekoč (manjši ali večji, primeren za vlaganje v kosu), paprika pa večja, za vlaganje se jo razsemeni, razreže itd... Torej, vsak po svoje, bohinc pa s svedrm
No, te rastline iz zgornje fot. nisem kaj precej obiral (pobral max. 10 plodov v celi sezoni), zato je tudi tako obložena. Sem ter tja je kakšen plod tudi malce "skrivljen" in nepravilnih oblik.
Semen kot kaže bo dovolj, nekaj jih bo še dozorelo, tako da jih boste interesenti dobili ko bo čas za to.
Lahko pa še enkrat začnemo novo temo, katera je bila predebatirana že pred časi, a kolikor se spomnim, brez kakšnih konkretnih ugotovitev, virov s "specifikacijami" posameznih "vrst" in zaključkov.
Zame je čili pekoč, feferon nepekoč (manjši ali večji, primeren za vlaganje v kosu), paprika pa večja, za vlaganje se jo razsemeni, razreže itd... Torej, vsak po svoje, bohinc pa s svedrm
No, te rastline iz zgornje fot. nisem kaj precej obiral (pobral max. 10 plodov v celi sezoni), zato je tudi tako obložena. Sem ter tja je kakšen plod tudi malce "skrivljen" in nepravilnih oblik.
Semen kot kaže bo dovolj, nekaj jih bo še dozorelo, tako da jih boste interesenti dobili ko bo čas za to.