Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Leucojum - veliki zvonček, kronica

Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

greeny, čestitam!
Marinka

Odgovor Napisal/-a Marinka »

Nekaj utrinkov iz današnjega sprehoda:

_________________Začni dan z nasmehom in vse bo lažje!
stara postaja

Odgovor Napisal/-a stara postaja »

Jaz pa vam lahko samo opišem, kaj vse sem danes občudovala v enem samem gozdičku: veliki zvonček, mali zvonček, morske čebulice, rumene pasje čebulice, močvirske tulipane, petelinčke v več barvah, pljučnik, tevje, podlesne vetrnice, zlatične vetrnice, polžarke, navadni volčin..Najbrž sem še kaj pozabila, skratka nepopisna lepota! Take cvetoče preproge ne ustvari noben vrtnar, razen nebeškega.._________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
orlica

Odgovor Napisal/-a orlica »

Marinka je napisal/a:

Shocked Kakšna lepota Very Happy

Nisem še videla toliko kronic naenkrat ! Krasno objemček
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

6. 3. 2015
originalnilist je napisal/a:

Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Leucojum aestivum Gravetye Giant - poletni veliki zvonček

Poznala sem samo pomladanskega - kronice (Leucojum vernum) in sem pomotoma naročila poletnega. Mislim, da navadnih kronic tudi niso imeli. Ta je višji in več cvetov poganja iz enega stebelca.

metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Ta vrsta je na barju kar pogosta, ga res nisi nikoli videla, ob bregovih jarkov, na vlažnem raste.
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Ne, nikoli, pa sem bila včasih bolj v notranjosti Barja, kot sem zdaj. Bi si ga zapomnila, ker so bile kronce ene mojih najljubših čebulnic. Močvirskih tulipanov se pa spomnim, teh je bilo v moji mladosti veliko za videti na poljih.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Letos sem jih zaščitila s protitočno mrežo in končno so cvetki ostali celi. Very Happy Dokaz, da za objedenost niso krivi polžki ampak ptički.

Dobila sem jih iz domačih logov. Da se dobro počutijo na sedanjem rastišču dokazujejo s tem, da je šopek vsako leto večji. V severni senci hiše, kjer se zemlja tudi poleti ne izsuši povsem. Tudi sibirska perunika je izgleda zanje kar dobra soseda.
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

za zvončke nič bat - pri meni rastejo na soncu v ilovnati zemlji_________________Lp, Živa
Odgovori