Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Arašidi, kikiriki - Arachis hypogea
-
- Prispevkov: 928
- Pridružen: Ne Jun 30, 2013 2:00 am
Bo Pika,samo vztrajaj, tudi jaz sem začela s 6 zrni ki sem jih dobila na prejšnem forumu in to je zdej tretja sezona,lani nismo nič pojedli a sem kar nekaj semena razdala,to leto bo in za jest in za dat
Sadim jih maja v okolici Postojne, torej okrog 500mnv,očistim jih lupin in sadim eno po eno na razmak 5-6 cm.Ko zacvetijo jih osujem kot krompir in on znova zacveti in jaz ga znova osujem,3-4 na sezono.V zemlji jih pustim do prve slane če je suho, če je več dežja ga izkopljem kadar nadzemni del ni več lep in zelen,drugače zgije ali sklije odvisno od zunanje temperature.Nič ne gnojim razen vsako drugo leto stajski gnoj na celi njivi.
Pečem jih v pečici 10 min na 170 v lupini,olupljene 5min.
Edino sem falila da sem jih takoj sproti trgala z rastline,me zanima kako bi se posušile na rastlini ali na trkli kot smo nekoč sušili fižol.
Sadim jih maja v okolici Postojne, torej okrog 500mnv,očistim jih lupin in sadim eno po eno na razmak 5-6 cm.Ko zacvetijo jih osujem kot krompir in on znova zacveti in jaz ga znova osujem,3-4 na sezono.V zemlji jih pustim do prve slane če je suho, če je več dežja ga izkopljem kadar nadzemni del ni več lep in zelen,drugače zgije ali sklije odvisno od zunanje temperature.Nič ne gnojim razen vsako drugo leto stajski gnoj na celi njivi.
Pečem jih v pečici 10 min na 170 v lupini,olupljene 5min.
Edino sem falila da sem jih takoj sproti trgala z rastline,me zanima kako bi se posušile na rastlini ali na trkli kot smo nekoč sušili fižol.
-
- Prispevkov: 928
- Pridružen: Ne Jun 30, 2013 2:00 am
-
- Prispevkov: 928
- Pridružen: Ne Jun 30, 2013 2:00 am