Seznam sadnih vrst in sort
-
Potem pa lahko naredimo probno serijo. Tisti, ki bi radi sodelovali naj naredijo seznam sadnih rastlin, ki jih posedujejo in pošljejo meni na ZS. Jaz bom to potem urejal v prostem času, ki ga bo v prihodnjih prazničnih dneh sigurno dovolj.
Potrebujem:
približno ali točno lokacijo lastnika (lahko napišete "Kranj" ali pa samo "Gorenjska"-nekaj da je vsaj za približno orientacijo)
vrsto sadne rastline-v poštev pridejo vse sadne rastline (drevesa, grmi, zeljnate trajnice), ki imajo do neke mere užitne plodove. Lahko je to fuksija, pepino, jablana, oreh, rožič, papaya...
sorto-če vrsta ne pozna sorte potem ni treba napisati sorte. Če pa vrsta pozna veliko sort(npr fige, jabolka, hruške), potem mora biti sorta obvezno napisana. Npr jabolka morajo imeti napisano sorto, drugače je ne vključiti na seznam, ker nihče ne va za katero sorto se gre. Pri kakšni zadevi, ki ne pozna veliko sort (npr kakšni kaktusi, ameriški ribezi, murve) in je pomembna neka druga značilnost lahko spustite sorto. Npr pri malinah, kjer je pomobnejše to ali je ankrat ali dvakrat rodna. Samo vseeno napišete "dvakrat rodna" ali "enkrat rodna". Vglavnem je sorta zelo zaželjena ali celo nujna informacija.
-napišete če je mlada ali odrasla rastlina. To je važno zato, če se bo dalo dobiti cepiče. Se pravi če je rastlina še premajhna in nimate kje vzeti cepičev potem samo napišete "mlada rastlina". Če je dovolj velika da se da dobiti cepiče, potem napišite "odrasla rastlina". To nima veze s tem, ali je že cvetela in imela plodove, to ima veze samo s tem če ima dovolj vej, da je mogoče dobiti kak cepič ali vejo za podtaknjence.
Po želji lahko vključite še kakšen kratek opis sorte in vaše izkušnje z njo, samo ne morem garantirati, da bo ta inforacija vključena v končni seznam (ker še ne vem kako se bo zadeva razvijala)._________________Iščem zanimive sadne vrste...
Potrebujem:
približno ali točno lokacijo lastnika (lahko napišete "Kranj" ali pa samo "Gorenjska"-nekaj da je vsaj za približno orientacijo)
vrsto sadne rastline-v poštev pridejo vse sadne rastline (drevesa, grmi, zeljnate trajnice), ki imajo do neke mere užitne plodove. Lahko je to fuksija, pepino, jablana, oreh, rožič, papaya...
sorto-če vrsta ne pozna sorte potem ni treba napisati sorte. Če pa vrsta pozna veliko sort(npr fige, jabolka, hruške), potem mora biti sorta obvezno napisana. Npr jabolka morajo imeti napisano sorto, drugače je ne vključiti na seznam, ker nihče ne va za katero sorto se gre. Pri kakšni zadevi, ki ne pozna veliko sort (npr kakšni kaktusi, ameriški ribezi, murve) in je pomembna neka druga značilnost lahko spustite sorto. Npr pri malinah, kjer je pomobnejše to ali je ankrat ali dvakrat rodna. Samo vseeno napišete "dvakrat rodna" ali "enkrat rodna". Vglavnem je sorta zelo zaželjena ali celo nujna informacija.
-napišete če je mlada ali odrasla rastlina. To je važno zato, če se bo dalo dobiti cepiče. Se pravi če je rastlina še premajhna in nimate kje vzeti cepičev potem samo napišete "mlada rastlina". Če je dovolj velika da se da dobiti cepiče, potem napišite "odrasla rastlina". To nima veze s tem, ali je že cvetela in imela plodove, to ima veze samo s tem če ima dovolj vej, da je mogoče dobiti kak cepič ali vejo za podtaknjence.
Po želji lahko vključite še kakšen kratek opis sorte in vaše izkušnje z njo, samo ne morem garantirati, da bo ta inforacija vključena v končni seznam (ker še ne vem kako se bo zadeva razvijala)._________________Iščem zanimive sadne vrste...
-
Jaz bi vseeno naredil tako kot sem si zamislil, se pravi informacije na zs. Ker še ne vem kako bomo uredili dostopnost seznama me moti, da bi bil že kar spočetka na ogled na forumu-poleg tega da nekako nasprotuje sami ideji seznama. Lahko pa seveda naredite tudi po svoje in objavite seznam javno.
._________________Iščem zanimive sadne vrste...
._________________Iščem zanimive sadne vrste...
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
Seveda, odloči se lahko vsak sam, vendar je osnovni namen foruma javnost. Na ZS, kdor smatra, da lahko svoj seznam zaupa le Danielu R in tistim, katerim ga bo on posredoval, javni pa vsi, ki so pripravljeni podatke deliti z vsemi člani tega foruma.
Jaz osebno temu, da nekdo zbira tako pomembne podatke samo doma pri sebi, ne zaupam.
Nazadnje urejal/a muha 17 Dec 2013 23:38; skupaj popravljeno 1 krat
Jaz osebno temu, da nekdo zbira tako pomembne podatke samo doma pri sebi, ne zaupam.
Daniel R je napisal/a: |
Ker še ne vem kako bomo uredili dostopnost seznama me moti, da bi bil že kar spočetka na ogled na forumu-poleg tega da nekako nasprotuje sami ideji seznama. . . |
-
- Plamenka
- Kraj: Ljubljana
-
Jaz pa sem takoj, ko sem videla tvoj zapis, vedela, da boš stvari spet urejal samo preko ZS.
In verjetno tako kot ponavadi zaključil "vse je dogovorjeno, tema se lahko zaklene" brez da bi s tem seznanil še ostale.
Osnovna ideja foruma je nesebično deljenje z drugimi, to, kar ti počneš, ni podobno nobeni stvari. Da ne govorim o dobesednem copy-paste tekstov iz enega foruma na drugega.
Očitno potrebuješ ta forum samo za nabiranje. Da ne napišem obiranje._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
In verjetno tako kot ponavadi zaključil "vse je dogovorjeno, tema se lahko zaklene" brez da bi s tem seznanil še ostale.
Osnovna ideja foruma je nesebično deljenje z drugimi, to, kar ti počneš, ni podobno nobeni stvari. Da ne govorim o dobesednem copy-paste tekstov iz enega foruma na drugega.
Očitno potrebuješ ta forum samo za nabiranje. Da ne napišem obiranje._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
-
Garden-ja je napisal/a: |
Da ne govorim o dobesednem copy-paste tekstov iz enega foruma na drugega. Očitno potrebuješ ta forum samo za nabiranje. Da ne napišem obiranje. |
Vas seveda čevelj žuli tu, da sodelujem na obeh forumih. In več ali manj je to kamen spotike, ker če pa sem še na drugem forumu potem pa sigurno nimam dobrih namenov in bom pridobljene informacije uporabil za svetovno dominacijo
Res ste smešni s svojimi teorijami zarote. Kaj pa lahko naredim s seznamom nečednega? Če se tisti, ki ga imam na seznamu odloči da mi ne bo dal cepiča, kaj lahko po vašem naredim? Ajde na plano s teorijami zarote.
Imam pravico urejati stvari kakorkoli mi paše, da pa mi urejanje očitajo tisti, ki si z mano niso izmenjali niti ZS-ja je pa res neumno (od njih)._________________Iščem zanimive sadne vrste...
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
Še enkrat poudarjam: načelo foruma je javnost, ne zasebnost. Taka možnost je dana za izmenjavo podatkov, ki niso primerni za javno objavo (telefonske številke, naslovi in kar je še zasebnega) in za izmenjavo debat, ki za ostale člane niso zanimivi.
No ja, vsaj na našem forumu. Na nekaterih drugih je ta možnost rezervirana le za izbrane posameznike.
No ja, vsaj na našem forumu. Na nekaterih drugih je ta možnost rezervirana le za izbrane posameznike.