Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Kako ločiti pravi česen od kitajskega?

slavc

Odgovor Napisal/-a slavc »

battagelli je napisal/a:
...so "izumili"
pridobivanje olja za pripravo hrane direktno iz fekalij

pa zlepljeno meso
pep

Odgovor Napisal/-a pep »

Nekje sem prebral, da Kitajci jalovino iz rudnikov polno težkih kovin vozijo na od industrije uničena polja in jo dajejo v najem revežem, ki na njej pridelujejo česen. Baje odlično uspeva.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Ne preveč na "baje", "nekje sem prabral", "pravijo", "govori se", "nek strokovnjak je mnenja"......s tem se izgublja verodostojnost foruma. Če že, navedimo vir, da lahko vsak, ki to želi, preveri informacijo.
pep

Odgovor Napisal/-a pep »

Nisem vedel, da je naš forum namenjen temam za doktorkse naloge, sem mislil, da smo tu amaterji ljubitelji rastlin, se opravičujem.
aladin

Odgovor Napisal/-a aladin »

Ne vidim zahteve po doktorski zahtevnosti, fajn pa je, če se tukaj zbirajo korektne informacije. In korektnost je najlažje preveriti, če poveš, kje si prebral /od koga slišal. Upam, da se strinjaš.
pep

Odgovor Napisal/-a pep »

Aladin, mi amaterji vemo kaj nam servirajo mediji, ki pa niso najbolj preverjene infomacije, zato tudi tist "BAJE" in ko boš našel dlako v tem jajcu boš naredil doktorat. Se strinjaš.
Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

Pep, verjetno si prebral tu, kjer je orhy napisala:

orhy je napisal/a:

ali iz nekega bloga:

KITAJSKI ČESEN - tudi nekateri komentarji so zanimivi.

Marinka

Odgovor Napisal/-a Marinka »

Jaz sicer ne znam preveriti vsebnost svinca oziroma težkih kovin v kitajskem česnu. Nekaterim pa je to služba. Zakaj še niso preverili, če je veliko govora o tem Question_________________Začni dan z nasmehom in vse bo lažje!
aladin

Odgovor Napisal/-a aladin »

pep je napisal/a:
Aladin, mi amaterji vemo kaj nam servirajo mediji, ki pa niso najbolj preverjene infomacije, zato tudi tist "BAJE" in ko boš našel dlako v tem jajcu boš naredil doktorat. Se strinjaš.

Strinjam se, da so v medijih večinoma prirejene novice. Ne bom iskal dlake nikjer, lažje pa bom razumel kontekst in tudi kredibilnost informacije, če bom vedel, od kod informacija prihaja. Se strinjaš?
Odgovori