Danes na vrtu ali za vrt

Odgovori
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Sva si dopoldne dala duška zunaj. Lep sonček je bil, snega ni več, in sva odstranila smrečje na vrtnicah, porezala in uredila trajnice in trave, pospravila vse lonce v rastlinjak, nabrala sem eno veliko skledo motovilca, zdaj pa čakamo na hokej.

Izbor sort paradižnikov je v 99,9% narejen, ne me vprašat, koliko jih je Confused Shocked , jih je pa pri meni manj kot lani. Če ne upoštevam, da jim bo mama namesto običajnih 12 sort gojila 24, in sem se vse rdečkote namenila gojit na vikendu, kjer bo pazila nanje.

Je pa tole vreme varljivo...._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
bodika

Odgovor Napisal/-a bodika »

Ponoči smo imeli slano,Dopoldne pa je začelo sonce prijetno greti.Zvabilo me je na vrt.Ker je od jesenskega nakupa semen v shrambi ostala vrečka z majskim srebrnjakom Embarassed sem ga popoldan potaknila v zemljo. Rolling Eyes Me zanima ali bo lepa čebula ali je še prezgodaj in bo segnil.Povem ko bom videla rezultat.
vodenka

Odgovor Napisal/-a vodenka »

Bodika odlična čebula bo ,jaz sem jo tudi danes posadila ,no pa drugi vrt ki ga imam sredi gozda sva ga s sinom lepo očistila tako da bo kar vesele za delat tam bom imela rastline kjer si bom semena pridelala doma ne morem imeti so sosedove krave preveč lačne .
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Bodika, majski srebrnjak se lahko sadi že jeseni.
TwityPity

Odgovor Napisal/-a TwityPity »

Vrtnicam odstranil zimsko zaščito (zemlja+kompost) ter stuširal in počasi jih bo potrebno obrezati, ker se napenjajo na polno.
Vrt pa še miruje, čeprav ni več snega, je obdelovanje nemogoče, ker je premokro.
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Iz rastlinjaka sva odstranila folijo, ki je odslužila, bila je kar navadna, ne kaka specialna za rastlinjake. Iz gredic sva izpulila vso zimsko zelenjavo, kodrolistni ohrovt me čaka, da ga zblanširam in spravim. Ostanke sva narezala in posipala po gredicah. Nabrala sva nekaj listavke, in jo skupaj z preperelim gnojem, namočenim ogljem, bokaši posipom in nekaj zemlje naložila v zaprt kompostnik. Grede so premokre za obdelovanje, ne vem, kdaj saditi grah in bob. Okrasne grede sva očistila že pred dnevi.

Jutri me čaka sejanje okrasnih rastlin po sistemu zimskega sejanja. Zime tako menda več ne bo? Wink_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Citiram:
Jutri me čaka sejanje okrasnih rastlin po sistemu zimskega sejanja. Zime tako menda več ne bo?

Matija (24.2.) led razbija, če ga pa ni, ga še naredi. Question

Sicer pa sem danes poizkusno cepil nekaj češenj. Tehnika angleško spajanje.
Ugotovitev: nahranim še upanje za uspeh in potrebno bo nabrusiti nož.
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

Mi smo pa danes umikali zastirko z vrta, da se zemlja otopli in malenkost presuši.
Pa malenkost popleli, kar je čez zastirko pršlo.
Zemlja je bila za obdelavo čisto godna, rahla, zahvala listnati in seneni zastirki.
bodika

Odgovor Napisal/-a bodika »

metuljc je napisal/a:
Bodika, majski srebrnjak se lahko sadi že jeseni.

Tak je bil tudi jeseni dober namen,žal ni prišlo do realizacije načrta.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Včeraj sem posejala zadnjo rudno paradižnikov in čilijev. Potrebno bo obrezat vrtnice, glicinije-verjetno v sobotom, nedeljo, če bo vreme pravšnje. Na vrtu sem odkrila radiče. Zemlja pa je še zelo mokra, tako hodim po vrtu samo kot je nujno potrebno._________________naredimo svet lepši
Odgovori

Vrni se na “Čvek”