Stran 2 od 3
Objavljeno: To Jan 07, 2014 2:47 am
Napisal/-a orhy
Ja Plamenka - res je najbolj varno, če med pečenjem tudi previdno opazuješ.
Zaradi sigurnosti, da je dovolj pečena, jo jaz vedno preden jo vzamem iz pečice, obvezno preizkusim tako, da jo na nekaj mestih prebodem s pletilko, ki je obvezni sestavni del mojih
pekovskih pripomočkov.
Letos sem bila, kar malo v skrbeh, ko sem za praznike pekla Potratno potico, ker je noter tudi skuta in sploh je ta "potica" bolj sočna, kot ostale vrste potic pa se je vse krasno izteklo.
Moja stara pletilka je zakon za te reči. _________________
Objavljeno: To Jan 07, 2014 8:54 am
Napisal/-a Plamenka
Res je, Orhy!
Potratne potice pa še nikoli nisem pekla.
Objavljeno: To Jan 07, 2014 10:02 am
Napisal/-a lpmami
Plamenka je napisal/a: |
Potratne potice pa še nikoli nisem pekla. |
Jaz je tudi pekla nisem, jedla pa že. Mmmmm..._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Objavljeno: To Jan 07, 2014 10:06 am
Napisal/-a lpmami
orhy je napisal/a: |
...pletilko, ki je obvezni sestavni del mojih pekovskih pripomočkov. ... Moja stara pletilka je zakon za te reči. |
Ja, pletilke so v gospodinjstvu uporaben pripomoček. Večnamenski. Moja je na enem koncu zlata - posprejana z zlato, ko sem barvala prazne orehe za na božični drevešček, z drugim pa preskušam (božično) potico. No, takorekoč božična pletilka._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Objavljeno: To Jan 07, 2014 10:39 am
Napisal/-a Plamenka
lpmami je napisal/a: |
Jaz je tudi pekla nisem, jedla pa že. Mmmmm... |
Jaz je pa niti jedla mislim, da še nisem. Recept sem pa že nekajkrat gledala. No, enkrat se jo bom najbrž že poskusila narediti.
Objavljeno: To Jan 07, 2014 12:03 pm
Napisal/-a Marinka
So lepi tile tvoji orehi. Sem jih že pekla pa niso bili pol tako lepi
Verjetno imaš kakšen poseben recept _________________Začni dan z nasmehom in vse bo lažje!
Objavljeno: To Jan 07, 2014 12:48 pm
Napisal/-a orhy
Marinka, jaz jih napravim po tem receptu:
32 dag moke
10 dag sladkorja v prahu
12 dag mletih orehov
20 dag masla
2 dag čokolade v prahu in
1 malo jajce
Za kremo sem uporabila, kar Nutelo, ker jo moji obožujejo pa še hitreje je bilo.
Mojim so zeloo dobri._________________
Objavljeno: To Jan 07, 2014 1:57 pm
Napisal/-a Marinka
Hvala ! Bom poskusila po tvojem receptu. Kakšno moko vzameš? _________________Začni dan z nasmehom in vse bo lažje!
Objavljeno: To Jan 07, 2014 9:19 pm
Napisal/-a orhy
Tokrat sem uporabila Tip 400 od "Frumente - idealno za vse recepte".
Vdolbinica pa naj bo, kar dovolj velika, da je ne bo testo med peko preveč zapolnilo in ne bi bilo dovolj prostora za nadev. _________________