Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
FIŽOL RIBNČAN (URBAN) nizek
brbr, tudi jaz bi te prosila za nekaj zrn. Letos se bom malo bolj posvetila fižolčkom in to zahvaljujoč tebi, ker si me s svojim projektom resnično navdušila _________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Super ideja, brbr! Fižolov piknik s predstavitvijo sort, pa enostavno kuhani in malo posoljeni 'vzorčki' za pokušino, za primerjavo okusa ali kaj podobnega
Hvala za uvrstitev na seznam
Imam pa doma celo škatlo stročnic, kar verjeti ne morem, koliko semensega materiala se je na hitro nabralo. Imam kar precej neznanih sort fižola, zato te bom čez čas z nekaj slikami prosila za pomoč pri identifikaciji sort, če se bo le dalo.
Dobila sem pa vse zmešano, zato nič ne vem o samih sortah, tudi to ne, če so visoke ali nizke, vem samo to, da so vse namenjene za pridelavo zrnja..._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Hvala za uvrstitev na seznam
Imam pa doma celo škatlo stročnic, kar verjeti ne morem, koliko semensega materiala se je na hitro nabralo. Imam kar precej neznanih sort fižola, zato te bom čez čas z nekaj slikami prosila za pomoč pri identifikaciji sort, če se bo le dalo.
Dobila sem pa vse zmešano, zato nič ne vem o samih sortah, tudi to ne, če so visoke ali nizke, vem samo to, da so vse namenjene za pridelavo zrnja..._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Ivčk to s fižoli je projekt za par let-se mi zdi. Ker bo za večino sort (se bojim) potrebno na novo raziskati njihovo identiteto in jim verjetno tudi dati nova imena (taka za interno rabo), ker so se njihova stara že zdavnaj izgubila, imenovati jih s številkami ali opisno, pa je preveč nedorečeno se mi zdi.
Tudi meni se je letos zgodili, da sem dva fižola vodila pod preklarje,, pa se je izkazalo, da sta nizka...
S to mislijo bom tukaj (tema Ribnčan) končala-se bomo menili v splošni temi o fižolu.
Zdaj pa vse prosim, da i na ZS pošljete naslove, da vam pošljem fižolčke. Če pa kdo pride na srečanje, bom pa prinesla paketke tja..._________________naredimo svet lepši
Tudi meni se je letos zgodili, da sem dva fižola vodila pod preklarje,, pa se je izkazalo, da sta nizka...
S to mislijo bom tukaj (tema Ribnčan) končala-se bomo menili v splošni temi o fižolu.
Zdaj pa vse prosim, da i na ZS pošljete naslove, da vam pošljem fižolčke. Če pa kdo pride na srečanje, bom pa prinesla paketke tja..._________________naredimo svet lepši
Bicikel, dobiš (tvoja gospa že ve, kaj je dobro ).
Druge sorte fižola počasi urejam in pripravljam za objavo (moram še poslikati, urediti zapiske, itd). Saj se trudim, a je vseh mojih aktivnosti malo preveč in gre stvar bolj počasi. No, roko na srce, se pa za fižole še ne mudi tako zelo, a ne. Do maja, pa ni hudič, da spravim bando v red._________________naredimo svet lepši
Druge sorte fižola počasi urejam in pripravljam za objavo (moram še poslikati, urediti zapiske, itd). Saj se trudim, a je vseh mojih aktivnosti malo preveč in gre stvar bolj počasi. No, roko na srce, se pa za fižole še ne mudi tako zelo, a ne. Do maja, pa ni hudič, da spravim bando v red._________________naredimo svet lepši
Kopiram še semle iz teme o fižolu...
Včeraj šla potrgat največje stroke Ribnčana, dolžina ni presegala 15cm, bili so kak centi široki. Vse je bilo skuhano v korenčkovi juhici (moj otrok jo obožuje že od čisto malega: nastrgan korenček z gresom, vegeto in peteršiljčkom). Pa lahko povem, da je zelo krhek, sočen, precej mesnat in nič nitkast. Tudi okus se mi zelo dopade, je nežno sladek in lepo 'fižolast'.
Jaz pri Ribnčanu nisem opazila vitic, je pa nekoliko višji od ostalih nizkih, doseže nekje 40cm. Izredno roden je že zdaj na začetku, ima obilico cvetov, strokov tudi ne manjka. Imam pa le 12 rastlinic v treh mini vrstičkah in mislim, da bi se že od tega lahko najedli
Tole je bilo včeraj skuhano:
Takole pa izgleda na gredi:
Cvetovi so najprej kremaste barve, potem bele in ko ovenijo spet kremasti:
Stroki na rastlini:
_________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
brbr je napisal/a: |
Ivčk: lani sem probala samo en strok Ribnčana. Moja ugotovitev je bila, da je sicer mehak, a nitkast in zato za stročje ni prmeren. Lahko pa, da se motim... Je treba probat malo večjo količino. Je pa res to zelo zgoden in zelo roden fižol (po mojih izkušnjah). Lani je od vseh obrodil največ. Tudi letos kaže dobro. Tudi cveti prvi, čisto za petami pa mu je Zolfino, ki tudi že obilno cveti. ...naredijo daljše vitice (tudi Ribnčan), vendar se potem ustavijo. |
Včeraj šla potrgat največje stroke Ribnčana, dolžina ni presegala 15cm, bili so kak centi široki. Vse je bilo skuhano v korenčkovi juhici (moj otrok jo obožuje že od čisto malega: nastrgan korenček z gresom, vegeto in peteršiljčkom). Pa lahko povem, da je zelo krhek, sočen, precej mesnat in nič nitkast. Tudi okus se mi zelo dopade, je nežno sladek in lepo 'fižolast'.
Jaz pri Ribnčanu nisem opazila vitic, je pa nekoliko višji od ostalih nizkih, doseže nekje 40cm. Izredno roden je že zdaj na začetku, ima obilico cvetov, strokov tudi ne manjka. Imam pa le 12 rastlinic v treh mini vrstičkah in mislim, da bi se že od tega lahko najedli
Tole je bilo včeraj skuhano:
Takole pa izgleda na gredi:
Cvetovi so najprej kremaste barve, potem bele in ko ovenijo spet kremasti:
Stroki na rastlini:
_________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A