Stara romunska sorta?

Odgovori
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Tale fižol bi bilo pa res dobro imeti. Če bo še kaj viškov, se lepo lepo priporočam za nekja semen.
zoyba

Odgovor Napisal/-a zoyba »

Muha meni sploh ni potrebno odgovarjat, si vse dobro prevedla Smile
Zelo zadovoljen sem z njim, ker je res bolj med zgodnjimi, obilno rodi, mogoče je proti koncu sezone malo "štrikast". Raste pa kot nor Smile
Pri nas je sicer glavni favorit jeruzalemčan vendar za zgodnjo pridelavo na preklah bom sejal kar tega. Pa še malo strokov potrebuješ za solato, ker so tako dolgi Smile
Semena je letos dovolj, lansko leto pa je bila zaradi suše kriza tako,da ga niti za poskusit ni bilo.

lp_________________Robert
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

če ga je dovolj, sem tudi jaz postavim zadaj v vrsto._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Za eno preklo bi ga tudi jaz - 6 zrn. Moram razmisliti, kam ga bom sadila, saj mora biti varno za postavitev 5 metrske lestve Wink Laughing .
metuljc

Posadi ga tako, da ga boš zgoraj z balkona obirala. Wink
zoyba

Odgovor Napisal/-a zoyba »

Od srede naprej bom pet dni na potepu v tujini. Po tem pa me lahko kontaktirate na zs, ker naslovov nimam Smile (sicer jih lahko pošljete že prej samo pošiljal bom šele naslednji teden Wink )_________________Robert
metuljc

Hvala, zoyba.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Zoyba, tudi jaz prosim za 5-6 zrn, da bi lahko primerjala z mojimi podobneži (predvsem št.29)._________________naredimo svet lepši
Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

Meni je tale od Zoybe prav lepo delal, stroki so res izredno dolgi 25-30 najdaljši tam nekaj čez 30 cm. Okusen zdrav, prvi med maslenci, le zdaj na jesen so začeli malo štrikasti postajat, bo pa za seme. Tako da ne lovite samo zoybe, bom verjetno imela nekaj semen tudi jaz.

Muha “samenecht” pa pomeni, da je seme čisto, ne skrižano. Sem že pred časom gledala kaj to pomeni, na semenskih vrečkah je dostikrat napisano.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

A-A, hvala za pojasnilo besede samenecht. Se pravi, da je vseeno dobro poskrbeti, da se doma ne skriža z drugimi fižoli.
Odgovori