FIŽOL RDEČI LIŠČEK visok
-
brbr
Re: FIŽOL RDEČI LIŠČEK visok
Juglans, Melona. Ali imata še tega rekorderja? Jaz sem ga že pred leti "izgubila". Me zanima, kako se obnaša v zdajšnjih pogojih.
-
živa
- Kraj: Žiri-NM
Par zelo starih zrnj imam še, zelo okusen je kuhan. Ne sadim ga več, pa ne vem, zakaj. Star ne vzklije.
-
brbr
Hvala, Živa. Mogoče bosta pa Juglans in Melona opazila moje "fehtanje"... in imata kaj bolj svežega...
-
tajana
Brbr nekaj malega rdečega lička ti lahko jaz odstopil. Recimo za 3 do 4 prekle. Ga imam že 2 leti v skrinji. Upam da bo kalil.
- Melona
- Kraj: Litija
Draga Brbr,
pregledala zalogo in zapiske. V 2024 sem ga posadila dve pesti, v rubriki pridelek je ničla. V 2025 sem posadila 30 zrn, pod pridelek sem lahko zapisala 4 zrna. In v skrinji so res shranjena le ta 4 zrna. Katastrofalni letini, polni smrdljivcev. Tako se ti lahko kvečjemu pridružim v iskanju, žal.
pregledala zalogo in zapiske. V 2024 sem ga posadila dve pesti, v rubriki pridelek je ničla. V 2025 sem posadila 30 zrn, pod pridelek sem lahko zapisala 4 zrna. In v skrinji so res shranjena le ta 4 zrna. Katastrofalni letini, polni smrdljivcev. Tako se ti lahko kvečjemu pridružim v iskanju, žal.
-
brbr
Hm, izgleda, da bo gojenje fižolov postalo res prava eksotika.
Torej, tajana,ti si naše veliko (edino) upanje. Tako te prosim za ene dvanajst semen, če bo šlo. lahko pa tudi manj. Letos bi posadila eno preklo in še za eno imela v rezervi za naslednje leto. Rada bi preizkusila, kako se bo obnašal pri meni na vrtu.
Torej, tajana,ti si naše veliko (edino) upanje. Tako te prosim za ene dvanajst semen, če bo šlo. lahko pa tudi manj. Letos bi posadila eno preklo in še za eno imela v rezervi za naslednje leto. Rada bi preizkusila, kako se bo obnašal pri meni na vrtu.
-
tajana
Brbr dogovorjeno. Če želiš, ti ga pošljem (rabim naslov) Ali pa ga prinesem na srečanje aprila, marca verjetno pridem tudi na kavico.
Predlani sem zaradi smrdljivcev ostala brez visokega fižola. Lani sem po navodilu Biljke posejala med fižol koriander. Ali je pomagal ali slučajno, problemov s smrdljivci ni bilo.
Predlani sem zaradi smrdljivcev ostala brez visokega fižola. Lani sem po navodilu Biljke posejala med fižol koriander. Ali je pomagal ali slučajno, problemov s smrdljivci ni bilo.