Stran 2 od 2

Objavljeno: Po Jun 16, 2014 8:55 pm
Napisal/-a lpmami
Pokorno javljam - slakove korenine, ki sem jih fermentirala z bokaši posipom, se sedaj kompostirajo, premešane z zemljo. Niti en slak ni pokukal iz zemlje Very Happy
Zaenkrat imam tega za dva cvetlična lonca in bom uporabila za balkonske rastline, da ne pomešam s čim drugim, kar bi mi kvarilo rezultate preskusa.
Imam pa še dve vedri fermentiranih mladih plevelov, s precej debelimi in/ali dolgimi koreninami, a brez semen. To bom v kratkem zmešala z zemljo in kompostirala. Če plevel ne bo odgnal, bo to super! Še ena uporaba bokašija več._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje

Objavljeno: Pe Jul 11, 2014 12:59 am
Napisal/-a lpmami
Noben od fermentiranih plevelov, s koreninami vred, a brez semen ali cvetov, ni pognal do zdaj in mislim, da tudi kasneje ne bo. Tobak v loncu s to zemljo lepo raste. Zdaj takorekoč slak služi meni heheh
Razmišljam, kako bi se obnesla japonska dresen. Začela bi le z listjem, mogoče tudi z mladimi, še mehkimi poganjki, sem pa v dvomih, kako bi bilo z "olesenelimi stebli" ali kakorkoli se že imenujejo ti deli rastline, na katerih je listje in cvetje. Ima že kdo kaj izkušenj ali je našel že kaj objavljenega?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje

Objavljeno: To Apr 18, 2023 9:53 pm
Napisal/-a kate
Kako je bilo z japonskim dresnikom?

Objavljeno: To Apr 18, 2023 10:43 pm
Napisal/-a lpmami
kate je napisal/a:
Kako je bilo z japonskim dresnikom?
O tem sem spraševala in razmišljala, preskusila pa nisem. Hm, pa zanima me še vedno._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje

Objavljeno: Sr Apr 19, 2023 5:18 pm
Napisal/-a kate
Ja, mi ga imamo tudi na dvorišču (so sosedje mejaši imeli gradbena dela in pridno pustili nered za seboj). Ga redmo pulim. Pustim, da se posuši in nato v smeti z niim. Ampak, če bi obstajala kakšna bolj gotova varianta (kurit ne morem, ni pogojev), bi bila vesela.
Mislim, da si bom za v kuhinji privoščila 2 kantici Organko in bokashi. Potem lahko pa ob priliki tudi z dresnikom probam (in nato preverim v kontroliranem okolju - loncu), kako in kaj.