Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Kaparji

živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Še nikoli nisem imela kaparja na božičnem kaktusu, decembra pa vse belo od volnatega kaparja, ki se je preselil tudi na druge rože: singonij, fikus...

Se ga pa ne morem znebiti na asparagusu (klasični kapar za to okrasno rastlino), pa škropim jeseni z oljno ogrščico. Sedaj mi je padlo na misel, mogoče bi bilo Frutapon olje koristno?_________________Lp, Živa
greeny

Odgovor Napisal/-a greeny »

Na enem konkretnem božičnem kaktusu jih imam že dve leti, ko cveti. Zelo nenavadno, samo na njem in ko cveti (jih pač tedensko pobiram).

Asparagusa nimam, sem pa lani kupil škropivo na bazi oljne ogrščice, po tem ko mi z več tedni ročnega pobiranja ni uspelo odpraviti volnatih uši na voščenki. So mi v Kalii rekli, da je to edina zadeva, ki jo lahko dobim za volnate uši brez potrdila. Sem bil zelo presenečen, ko je enkratno škropljenje pomagalo in uši ni bilo več. Edino tečno je, ker škropijo precej velike kapljice (ne vem, morda se olja ne da spraviti v fino meglico), tako da je potem kar teklo od rože, ko sem jo fejst našprical Very Happy .
Odgovori