Rožnik brez imena

Odgovori
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Kako obsežen seznam. Komaj čakam slikce.
Isaan

Odgovor Napisal/-a Isaan »

Bobolino seznam pa imaš, ni kaj. Lepo si napisala, komaj čakam še na....
Darso

Odgovor Napisal/-a Darso »

Krasno Bobolino. Lepa zgodba, ki pa je pri drugi polovici pri vseh nas enaka. Se privadijo, navdušijo, začnejo delati .... ha,ha. Včasih sem gledala krasne hiše z okolico, pa sem si mislila pa kako to zmorejo. Zdaj pa vidim, da so to leta in leta neutrudnega dela in vizije nekoga, ki je imel željo.

lp D_________________Uživajmo v dobroti narave
https://picasaweb.google.com/home
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Bobolino, kapo dol. Občuten zapis tvojih misli, z užitkom te je brati - no poslušati tudi Wink . Pa tako zajeten seznam vrtnic - neverjetno. Želim ti mnogo lepih in dišečih trenutkov na tvojem vrtu._________________Živeti na podeželju je najlepše!
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

nekaj utrinkov spomladanskega prebujanja, v obdobju, ko je pri nas neprenehoma deževalo. Tistih gredic z majhnimi vrtnicami, ki so še popolnoma prazne, vam ne bi kazala, ni še kaj videt, verjamem, da naslednje leto bo že kaj:

in par tednov kasneje prebujajoče se vrtnice:

Rose de Rescht (barva ni realna, v resnici je temno neonsko roza, najmočnejša magenta, kar sem jih kdaj videla

Heritage in Scepter d`Isle

majčkena Hermosa

Barone Prevost

Heritage

Souvenir de la Malmaison (v resnici je svetlejša, bolj se nagiba k beli, ko jo opazuješ v močnem soncu)

Tako, prebila sem led. Nisem pokazala veliko, a zadosti, da me ni več tako strah intime. Ogromno je še za postoriti. Ni opor, ni robnikov, staranih kock, ni kamnov, ni ozadja, temno zelene kulise in vmesnih osamelcev. Le ogrodje zaenkrat bije bitko samote. Rada razmišljam, da vrtnice zato tako širijo veje, ker si želijo dotakniti svoje sosede, in nemo prosijo, da naj jim, za božjo voljo, obnje posadim nekaj, kar bodo vzele za svoje in čutile.

Bodo, seveda bodo dobile. Zaslužijo si izstopati, a ne biti osamljene. Rastejo, da mi polnijo dušo, in kdo sem jaz, da tega ne bi vsakič znova skušala poudariti.

Fotografije še nastajajo. Kolikor zmorem, ovekovečim s tem svojim starim aparatom. In bom še pokazala._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Se vidi, s koliko ljubezni in kako z dušo je vse narejeno. Lepo, lepo, enkrat, upam, vidim tudi v živo (da povoham vsak cvet posebej).
Počasi se boš morala lotiti še ene naloge. Izbrati ime tvojega rožnika, seveda.
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Hvala, Metuljc._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Bobolino, ti si in to je važno, ne opore ne robniki ne ostalo ... Tvoja duša je v tem vrtu. Lepo je že zdaj in seveda bo vsako leto še lepše, ampak končamo svojih rožnikov in vrtov nikoli ne.
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

"...naj jima za božjo volj posadim poleg še nekaj... " nekako tako si napisala. Bobolino lepo si jima prisluhnila in mi je všeč, da si se tako odločila. imaš lepo. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
NOVALIS

Odgovor Napisal/-a NOVALIS »

Bobolino,
lepo, lepo - ko zasijejo v vsej svoji lepoti, bo zagotovo zmanjkovalo prostora, pa boš iskala še dodatne prostore za nove ... tako je to, ko padeš ,,noter,, v te vrtnice. Zelo so mi všeč trave med njimi.
Odgovori