Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Thymus - timijan (različne vrste)

Sanjarka Ana

Odgovor Napisal/-a Sanjarka Ana »

Mi kdo ve svetovati okoli tega timijana, ki je žal brez pravega imena. Zanima me namreč:

(je hčerin, si je želela takšne okrogle oblike). Naredila sem mlade. Ali moraš to obrezovati in kako in kdaj? Da bi dobila še kako tako obliko. Saj sedaj so še majhni, ampak vseeno.
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

timijan - materina dušica sedaj v Istri čudovito cveti. lpvoda

-klik na slikico jo poveča
Ana

Odgovor Napisal/-a Ana »

moj timijan v Ljubljani tudi cveti.
Ravnokar pijem čaj skuhan iz svežega timijana.
stara postaja

Odgovor Napisal/-a stara postaja »

22.4.16 sem nabirala cvetočo materino dušico na Kraškem robu. Opojno diši, tudi zdaj že posušena. Bo za posebne priložnosti Laughing ! Moja domača se ne more meriti s to, čeprav je na pogled enaka. Kamenje, sonce, skromno rastišče pač tam doli na prečudovitem Krasu!_________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Stara postaja, naj dodam, da raste pri nas kar nekaj vrst materine dušice in niti slučajno ne dišijo vse enako. Nekatere celo nimajo prav prijetnega vonja. Drži pa tudi, kar si napisala ti, seveda.
stara postaja

Metujlc, vem da jih raste kakih 14...Tale, o kateri govorim, je najbrž Polajeva.
Saj moje doma (nekaj iz okolice, druge z vseh koncev Sl), tudi dišijo, a ne tako omamno.
Prinesla sem še tri grmiče ne vem, česa Embarassed . Vsi dišijo, pa se ne morem odločiti, kako opisati vonj. Sem iskala na spletu med rastlinami Kraškega roba, pa neuspešno. Eden je podoben pehtranu, eden meti, eden ima usnjate, bleščeče liste. Ja, pa še ožepek mislim, da je eden. Ko zacveti, če bo, bom prosila za pomoč. lp_________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Ni problema, najbolje bi bilo v živo. Laughing
stara postaja

"Za ponujane je treba kamenje namočiti", so reli nekoč. Saj veš, na kaj se nanaša... Embarassed_________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Citronski (limonski) timijan - zuf, hvala Very Happy

zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

To je pa res lepo videt! Very Happy
Odgovori