Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Priprava vrta za sajenje česna v jeseni

metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Juglans, najbrž misliš OGORČICE. Še vedno so gliste, je pa res, da se zanje uporablja to ime.
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Jah, seveda. Embarassed Ogorčice.
bodika

Odgovor Napisal/-a bodika »

Junglas se ne strinjam s teboj.Žal se s slakom borim kar nekaj časa.Na gredah ni zemlja zbita,a slak veselo raste Evil or Very Mad .Najbolj zoprno je to kadar ne delam sadik posebej temveč sejem direktno na gredo.Letos imam ta primer z baziliko.Komaj je pogledala iz zemlje a jo je slak skoraj povsem prekril. Evil or Very Mad
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Pravijo, da se s slakom bojuješ najbolje tako, da ga strižeš čisto pri tleh, ko je že kar velik (pred cvetenjem). Če si vztrajen, rastlino na ta način oslabiš in počasi odmre...
Jaz ga na tak način krotim, odmrl pa še ni Embarassed_________________naredimo svet lepši
bodika

Odgovor Napisal/-a bodika »

Ne smem ga pustit,da preveč zraste.Se mi ovije okoli paprike,paradižnika... .Včeraj sem porabila kar nekaj časa,da sem lahko lepo porezala cvetove sivke.
No s škarjami lahkoposkusim.
Odgovori