Stran 2 od 6
Objavljeno: Po Jul 22, 2013 6:26 pm
Napisal/-a metuljc
TP, po moje ga boš razkuhal. Jaz bi mlade poganjke vrgla v vrel kis (kot ga pripraviš za kumarice) za minuto, pobrala ven, zložila v kozarec, zavrela kis, v katerem je prej bil tolščak in nalila na poganjke. Zaprla in - basta, bi rekli Primorci. Kaj boš dal vmes: poepr, česen, lovor,....je tvoja izbira.
Če kumarice zdržijo tako, bo tudi ta tolščak.
Ja, Marija, videla sem ga, res ga je precej, zdaj najbrž precej pohojenega. Pa si bo že še opomogel.
Objavljeno: Po Jul 22, 2013 6:44 pm
Napisal/-a TwityPity
Se mi zdi da bi bila česen in tolščak dobra kombiacija
metuljc, poskušam se izogibati kuhanju ozimnice, ker mi pobiranje vrele zelenjave iz lonca ni ravno prijetno, zato pa raje hladno zapakiram v pečici.
No, ko bo kaj za v kozarec bom probal s 5min pa poročam..
Objavljeno: Po Jul 22, 2013 6:52 pm
Napisal/-a metuljc
Glede na nežnost rastlinic (oz. poganjkov) boi jaz kar surocve naložila v kozarec in zalila z vrelim kisom in sploh ne bi pasterizirala. Če gre s kumaricami tako, mora biti tudi za tolščak OK.
Objavljeno: Po Jul 22, 2013 8:21 pm
Napisal/-a pika
Jaz tudi predlagam samo surove zložiti v kozarce in zaliti z vrelim kisom in zapreti, brez pasteriziranja potem. Tudi kumarice in papriko sem že tako vlagala, se je obneslo, rezultat pa je nekaj vmes med vloženimi in surovimi. Kumaric je zmanjkalo, paprika se pa od lani še dobro drži v kozarcih.
Objavljeno: Po Jul 22, 2013 11:41 pm
Napisal/-a TwityPity
"Pasteriziram na hitro" samo zato, ker so se nam kumarice pred parimi leti začele barvati na belo.
Objavljeno: Po Mar 03, 2014 8:12 pm
Napisal/-a pep
Kako je uspelo vlaganje tolščaka?Jaz si privoščim surovega dokler je.
Objavljeno: Po Mar 03, 2014 8:28 pm
Napisal/-a TwityPity
Sem ga poskusil en majhen kozarček, nekaj "posebnega", okusa pa ne znam opisat.
Objavljeno: Po Mar 03, 2014 8:47 pm
Napisal/-a juglans
Zanimivo, bi veljalo poizkusiti TP.
Jaz sem ga letos ('13) požel za seme. Na koncu ga je bilo kar precej (cca 3l), dodajam pa ga k ostalemu semenju, ki ga tudi pridelujem za konzumacijo. Vse to nekako v stilu "super" semenk iz domačega vrta in ne pripeljano iz druge strani planeta Zemlja.
Če se vrnem k bistvu, seme nima kakšnega izrazitega okusa, me pa povsem zadovoljuje misel na vsebujoče bogastvo ter lastno udeležbo pri sestavljanju mozaika svoje prehrane.
Objavljeno: Po Mar 03, 2014 9:12 pm
Napisal/-a brbr
Pri nas ga jemo samo poleti-oziroma takrat, ko raste. Z vejic posmukam listke in jih cele dodajam k poletnim solatam.
Vendar pa se dogaja, da, odkar ga jemo, ni tako množično zastopan na vrtu, kot prej, čeprav ga ne pulim ali kako drugače preganjam z vrta._________________naredimo svet lepši
Objavljeno: To Mar 04, 2014 12:11 am
Napisal/-a metuljc
Popražen, narejen kot frtalja tudi ni slab, seveda le mladi poganjki.