Stran 2 od 3

Objavljeno: So Jan 14, 2017 11:12 am
Napisal/-a juglans
Uf, veš kaj, malo sem zamešal stvari. (ne prvič)

Ne vem kaj je bilo, verjetno še spim. V mislih sem imel kombušo.

Se opravičujem.

Vodnega kefirja pa že tako dolgo nisem pil, da se čisto nič ne spomnim kako je bilo.

Embarassed Embarassed Embarassed

Objavljeno: So Jan 14, 2017 11:21 am
Napisal/-a figula
Ti čestitam, da si 1 leto delal kambučo/šo. Meni ni zneslo tako dolgo, preveč kompliciranja s kuhanjem čaja in vsemi opozorili glede nege kulture.

In seveda enako - tudi meni prekisla in bi raje ostala na slajši strani Laughing

Tale vodni kefir je mnogo bolj enostaven in po mojem okusu boljši za pitje.

Objavljeno: So Jan 14, 2017 11:25 am
Napisal/-a juglans
No, saj je tudi meni prišlo do "vrha", pa sem trenutno kar na vodi. Ta je še najbolj simpl. Cool

Ampak vseeno. Zakaj pa se ukvarjaš z njim? Kaj pričakuješ, si česa želiš, ali kar tako? (če nisem preveč zvedav)

Objavljeno: So Jan 14, 2017 11:38 am
Napisal/-a muha
Več kot eno leto smo se pri nas trije "matrali" z vodnim kefirjem, ker naj bi zlasti ugodno vplival na prebavni sistem. Opazili nismo nobenih pozitivnih (ali negativnih) učinkov. Samo sladkorja se je porabilo neprimerljivo več, kot ga sicer.

Objavljeno: So Jan 14, 2017 12:22 pm
Napisal/-a figula
juglans, trenutno se mi zdi najboljša izbira za pitje. Iz nekih nepojasnjenih razlogov ne mami ne meni več ne odgovarja čaj Shocked . Imava pa obe polno svojih zelišč in začimb. Se mi zdi to kot naslednja najboljša izbira kako jih spraviti v svoj sistem. Mogoče celo boljša, ker bi lahko bila bolj "razdelana" zaradi fermentacije s kristalčki. Kaj pa vem Confused

Trenutno mi odgovarja in to je to Smile

muha - pri vas pijete čaj, ane Wink

Objavljeno: So Jan 14, 2017 12:40 pm
Napisal/-a juglans
Enako se pojavlja pri nas. Hvala in uspešno poizkušanje.

Objavljeno: So Jan 14, 2017 12:51 pm
Napisal/-a muha
figula je napisal/a:


muha - pri vas pijete čaj, ane Wink


Za žejo bolj "čajno vodo" Wink Laughing . Toliko zelišč, kot naj bi se jih po receptih dalo v pol litra , damo pri nas v 3 litre. Ravno toliko, da je prevereto in ima malo okusa. Za zdravje, ko je potrebno, pa močnejšo mešanico z dodatkom medu ali limone.

Objavljeno: Ne Feb 19, 2017 11:03 pm
Napisal/-a figula
Sem iznašla novo uporabo oziroma raje zlorabo kristalčkov.

Tiste dolge, ozke vaze, ki jim nikoli ne moreš več oprati dna in tiste plastične čutarice, v katerih s seboj nosimo pijačo in sčasoma postanejo bljek, bljek .... notri dam nekaj kristalčkov, nalijem vode in pustim 2-3 dni.

Ker so kristalčki površinsko aktivni in imajo radi kalcij .... je rezultat čista posoda Wink (seveda tak kefir potem ni za pitje)


Čeprav je njihovo delovanje v živem človeškem organizmu verjetno bolj kompleksno, si vseeno predstavljam, da bo kefir napitek poskrbel za pretočnost mojih žil in črevesja in mimogrede opravil še s kakšno kalcinacijo Cool

Objavljeno: Po Feb 20, 2017 12:02 am
Napisal/-a metuljc
No, figula, če bi bilo to res, potem boš tudi osteoporozo pridelala. Embarassed

Objavljeno: Po Feb 20, 2017 12:19 am
Napisal/-a figula
Ne bom metuljc, ker po drugi strani ima moj kefir v sebi sipino kost, ki mi jo nalaga v kosti. Wink

Saj pravim, delovanje v živem organizmu je drugačno Confused in samo poigravam se z idejami Laughing