Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Plod katere rastline je to?/ PASIONKA

voda

Odgovor Napisal/-a voda »

magnolija lepa je, beli cvetovi-krasni. moja in tista zgoraj na sliki katera se penje po slivi ima vijolične cvetove. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Jaz sem letos kupila sadikico krilate pasijonke (Passiflora alata), ker je foter sitnaril, da nekaj kupim iz Bakker kataloga, da bo on dobil nagrado Rolling Eyes . Pasijonka in pepino hruška sta bili edini rastlini za pojest Smile
Pa sem malo brala o pasionkah - niso enostavne za opraševanje. Da naredi sadež moramo imeti 2 rastlini različne genetike. Če bo moja alata zrasla, se bo lahko oprašila tudi z "navadno" pasijonko, ki jo ima mami. Samo potem bo verjetno nastal kak križanec ? Crying or Very sad
voda

2 rastlii različne genetike figola, ni potrebno vsaj pri teh z vijoločnimi cvetovi. za ostale ne vem in dvomim , da je potrebno. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
kate

Odgovor Napisal/-a kate »

Jap, sem tudi jaz pogledala na netu.
Mora biti druga genetika. Tj., ce je ista sorta, ne smeta biti 2 potaknjenca iste rastline. Pri raznih sortah se pa potem skrizajo - semena. Ti krizanci naj bi bili tudi ze kar razsirjeni.
Dodaten zaplet je se ta, da se ne marajo vse sorte med sabo, tako da je baje treba kar probat in videt. Pravi internet.
Ko bo rastlinica velika in jo bos kaj obrezovala, se javim za vejico. Smile
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

kate, dobiš Smile . Saj je kar pridna: prijela se je in nove listke naredila, tako da je visoka cca 30 cm. Če bo res imela take cvetove kot na slikah - bo fantastična.
kate

Odgovor Napisal/-a kate »

No, saj to. Smile
voda

dvomim, da so pred toliko in toliko leti zaradi genetike vtikali 2 različni vejici tukaj v I. namreč ta navadna vijola z oranžnimi plodovi raste povsod. lpvoda
PS: Kate želiš tudi mojo rastlino?_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
magnolija

Odgovor Napisal/-a magnolija »

Voda, to pri tebi raste v primorju?_________________http://www.procreo.jp/labo/flower_garden.swf
(klik na črno polje)

Lp Magnolija
voda

ja tukaj v I. lpvoda PS: če želiš ti preskrbim._________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
magnolija

Odgovor Napisal/-a magnolija »

Če bo tukaj na celini uspevala z veseljem._________________http://www.procreo.jp/labo/flower_garden.swf
(klik na črno polje)

Lp Magnolija
Odgovori