Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Colutea arborescens - drevesasta mehurka

kate

Odgovor Napisal/-a kate »

OK, zdaj ko sem si pogledala povezavo, mi je jasno za katero rastlino gre.
Mislim, da tudi v Dalmaciji (dalmatinska Zagora) raste. Nisem pa vedela, da je tako zelo koristna.
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

kate, če si jo želiš, ti jo lahko dam, doma jih še imam nekaj, imam tudi še semena.
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

No, pri meni je situacija sledeča.

Sadikica v lončku nikakor ni zaživela tako bujno kakor so bile videti na zufovih slikah, zato sem jo kar hitro posadil na prosto. Sajenje regularno z vsemi ugodnostmi ki pritičejo, recimo temu vestno zagretemu pristopu. K nogam sem mu posadil žajbelj. Ne vem natančno zakaj.

Stanje po teh nekaj letih je sledeče.
Drevce, ki naj bi to bilo po definiciji, ves čas životari in je trenutno na slabem meterčku dveh labavih poganjčkov. Vsako leto se podaljšata za skoraj nič.
V prvih letih, ko je bilo listje ter mladi poganjki dokaj blizu tal, so ga redno objedali polži in morda so bili ti razlog za zamorjeno stanje. Recimo da je letos prvo leto, ko nanj niso več prišli rdečkarji.
So me pa to poletje razveselili cvetki in za prvimi se že prav lepo razvijajo semenski mehurjasti plodovi. Lepa nagrada

Žajbelj pod njim je zelo bujen in morda tudi ta, kot konkurenca prispeva k skromnemu razvoju drevčka.
Odgovori