Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Daucus carota - navadno korenje

Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Nisem bila pozorna, bo treba preveriti. Polži ne jedo listja pri korenju, ampak gredo na koren pod zemljo. Moj je bil letos čisto obžrt, ker sem malo predolgo pustila v zemlji.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Navadno korenje na travniku nima zastonj in po slučaju tako močnega vonja in okusa. Saj menda je jasno, da t+rastline niso le tam, kjer so, ampak, da se še kako borijo (na vse načine, razen z begom in aktivnim napadom), pred napadom plenilcev (torej njih jedcev. S strupi, slabim okusom, trni, bodicami, pekočimi laski, dlakami,.....ampak, ne glejte tega skozi svoje oči. Znano je, da napadeni listi, ki jih glodajo žuželke, recimo), sproščajo v zrak snovi, ki opozorijo sosednje lsite, da je napad plenilcev in obveščeni listi sintetizirajo povečano količino odvračalnih snovi,......takih resničnih zgodb je še veliko. Stoj, glej in se čudi. Exclamation
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

Metuljc, lepo si to povedala. stoj, gledaj in se čudi. jaz bi še dodala in se nauči. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Odgovori