Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

ŠPARGLJEV FIŽOL -Vigna sesquipedalis

Ivčk

Odgovor Napisal/-a Ivčk »

Vrsta JE ISTA, znotraj nje pa je veliko SORT, tako kot pri fižolih! Tudi moj Red Noodle, ki je po izgledu popolnoma drugačen, spada v isto vrsto kot špargljev fižol in dolga vigna (oboje nista sortni imeni, le splošno poimenovanje).

Torej lahko temi združimo ali pa pustimo ločeno, ker gre le za dve različni sorti. Saj ima vsaka sorta fižola tudi svojo temo, zakaj je ne bi imela še vsaka sorta vigne?_________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

prvič sem ta špargljev fižol na pomlad posejala pred 2-mi leti. ni bilo nič od njega, še en strok ne. letos sem ga pozno v avgustu in ker je bilo tako mokro je to verjetno idealno zanj kot za ostale fižole letos. namreč tudi drugi dve vrsti stročjega sem posejala istočasno in sta bila v krajšem času kot na pomlad krcata mahun, a le kratek čas kljub cvetenju. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Odgovori