Zmenjeno, lepa kata - mogoče bom tudi jaz tebe kaj vprašala .
Če naj bi mazilo tudi hladilo, je fino dodat kristale. Res ni zakomplicirano. Dobiš jih v lepem belem lončku in jih z žličko dodaš čisto na koncu, ko zmes odstaviš iz hladilnika. Hitro se raztopijo in lepo dišijo
Figula bojim se, da ne bom mogla fino očistit mlinčka od čilija, zato te sprašujem, če je tudi ok, če bi čisto narahli temperaturi popražila sveže čilije. Ali bi bilo to ok? hvala in lp_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Popražila? A zato, da jih posušiš? Raje jih posuši v pečici in daj v plastično vrečko in po njej potolči, da se bodo zdrobili. Jaz jih ne bi pražila.
Lahko bi pa tudi sveže ali delno posušene na drobno narezala in jih na vodni kopeli v olju segrevala, ohlajala, segrevala, ohlajala in pustila stati čez noč. Tako bi se olje navzelo čilija in bi bilo tudi OK.