Stran 2 od 24
Objavljeno: Sr Jun 12, 2013 9:18 pm
Napisal/-a bobolino
Mfranc, tvoja semena so vzkalila, razen Roasterja, bodo že za pikirati, medtem ko Saburjeva še ne._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Objavljeno: Če Jun 13, 2013 12:15 am
Napisal/-a Bicikel
mfranc; ja me zanima, če še imaš. Moja bo tega sigurno vesela, če je bolj blag. Me pa od sobote en teden ne bo in bi prišel iskat šele po prazniku zadnji teden junija.
Od dmdm (Dejan) sem dobil semena 3 verzij Jalapena (Semenarna, običajni in XXL). Po eno sadiko imam v loncu in po eno na vrtu. Bomo videli kako jim bo šlo. Zaenkrat še ne cvetijo pa revčki bodo cel naslednji teden sami (no ja pod blago kontrolo sosede)
Objavljeno: Če Jun 13, 2013 1:07 am
Napisal/-a mfranc
OK, sem našel, boga sadikica, ti jo še malo pocrkljam, dokler ne prideš nazaj .
LP_________________mfranc
Objavljeno: Če Jun 13, 2013 1:24 am
Napisal/-a pika
mfranc, če je ta Jalapeno res manj pekoč, bi za drugo leto prosila za dve semeni, če lahko, da bo še nekaj blažjega za na žar.
Objavljeno: Če Jun 13, 2013 1:44 am
Napisal/-a mfranc
Pika dobiš, bom pa letos šele ugotavljal, koliko "mild" je ta sorta (vzgojen na Teksas A&M Univerzi) . Malo že vem da so lahko Jalapeno tudi pasji ; tole sem našel na enem forumu:
>> Don't trust Tam's, they are very schizophrenic. Some have almost no heat, and others are as hot as a regular Jalapeno. They do have good flavor, but my husband no longer trusts me (if he ever did) after I gave him one last year and said they had very very little heat and it ended up to be a pretty hot one.... I'd go with fooled you, or senorita.<<
No ja poleg drugega jih hvalijo, da so zelo rodni ... .
LP_________________mfranc
Objavljeno: Če Jun 13, 2013 8:36 am
Napisal/-a labia
Me zanima koliko zalivate čilije, ki so v loncih. Poleg tega me zanima ali zalivate v podstavek ali zgoraj.
Imam kar nekaj loncev in imam občutek, da so čiliji ves čas žejni.
Če jih zalivam v podstavek, dokler ne popijejo ( v 5 minutah) je poraba tam okoli 0.5 l dnevno/ na lonec.
Zgornji del "zemlje" pa je čisto izsušen. Listi so kar malo povešeni. Če zalivam zgoraj ( dokler ne priteče spodaj) je poraba nekaj večja .
Opazil sem, da zadnje dneve, ko jih obilno zalivam, so rastline kar ponorele. Zrasle so skoraj na dvojno velikost. Verjetno je razlog tudi vreme.
V primerjavi s paradižniki v loncih imam občutek, da rabijo čiliji več vode.
Nikakor ne morem določiti pravi režim, nebi pa jih rad utapljal.
Objavljeno: Če Jun 13, 2013 11:02 am
Napisal/-a TwityPity
Moji imajo "na oko" trenutno porabo okoli 0.5l na 3-4dni, večino jih je v 10l kantah. So pa še zelo majhni, tako da bodo zagotovo še bolj žejni.
Zalivam od zgoraj, ker v podstavek ni mogoče, saj je pokrov od kante.
Ko malo zrastejo pa dobijo zastirko iz "zmletega" sena - seno položim na travo, 2x čez s kosilnico in to uporabljam za vse lonce.
Objavljeno: Če Jun 13, 2013 11:44 am
Napisal/-a Bicikel
mfranc je napisal/a: |
OK, sem našel, boga sadikica, ti jo še malo pocrkljam, dokler ne prideš nazaj . |
O hvala, se ti takrat oglasim na ZS, do takrat pa verjamem, da jo boš še malo poujčkal.
Objavljeno: Če Jun 13, 2013 11:51 am
Napisal/-a labia
Evo, tale lonec ima skoraj 20 litrov notri pa so 4 sadike Fire Flame:
Zalivam ga dnevno, ker drugače občutno povesijo liste. Tudi sam zaenkrat zalivam in spodaj in zgoraj. Ko sem zalival samo spodaj so več ali manj stagnirali.
Vmes je enkrat bil kar močan naliv, jaz jih pa nisem pospravil na varno. In glej ga vraga naslednji dan so bili opazno večji.
Zato se mi zdi, da je zalivanje od zgoraj morda nekaj bolj učinkovito.