Stran 2 od 2
Objavljeno: Po Nov 16, 2015 1:35 pm
Napisal/-a forest727
No, tudi kis iz kakija so napravili....
Objavljeno: Po Nov 16, 2015 2:46 pm
Napisal/-a lpmami
forest727 je napisal/a: |
No, tudi kis iz kakija so napravili.... |
Če kis, potem bi šlo tudi vino? Z veho, na toplem, ....?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Objavljeno: Po Nov 16, 2015 3:12 pm
Napisal/-a lpmami
figula je napisal/a: |
buče ti ne priporočam, poskušam delati kis iz nje .... se peni kot tristo mačkov |
A delaš z veho?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Objavljeno: Po Nov 16, 2015 3:44 pm
Napisal/-a figula
Ne, nimam vehe, kar po domače .... taka sluzasta "goba" se je naredila se je napihnila nad kozarec in dvignila tkanino
(mešanica jabolk in buče)
Objavljeno: To Jan 19, 2016 12:32 pm
Napisal/-a muha
Svežih kakijev je zmanjkalo, na vrsto so prišli zamrznjeni - celi sadeži.
Moja ocena:
okus se delno spremeni, so pa še čisto užitni. V bodoče jih bom še zamrzovala, ampak izključno takrat, ko zrelih ne bomo mogli sproti pojesti. Kot zavarovanje pred propadanjem: ja, kot namenski shranek za kasnejše mesece : ne.
Priporočam odmrzovanje v mikrovalovki ali na drug hiter način. Nedavno tega sem brala strokovni članek, kako hitro propada kvaliteta odmrznjene zelenjave, sadja pa verjetno tudi.