Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Skalnjaki

vrtnarka

Odgovor Napisal/-a vrtnarka »

Takole pa izgleda danes.

_________________živi življenje
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Vrtnarka, tole je pa že kar konkreten skalnjak. Najbrž je potrebno tudi kar nekaj časa za vzdržeanje , ali ne ?
Pa še eno vprašanje: So kamni iz Cezlaka ?
vrtnarka

Kar veliko časa mi vzame ja,kamni so pa res iz Cezlaka. izvoli vrtnico_________________živi življenje
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Kapo dol, vrtnarka! poklon
Robertino

Odgovor Napisal/-a Robertino »

Čudovito pisano!
Me pa nekaj zanima: strmina pri tebi je precejšnja, pri meni je prednji del skalnjaka še strmejši in imam težavo, ker tam ni naravnih skal. Prinešene skale sem vkopaval, prednje zabijal tiste impregnirane lesene količke, pa sta dež in gravitacija te skalce počasi potiskala navzdol. Sem razmišljal, da bi v skale zavrtal luknje, v teren zabil betonsko železo in nanj nataknil navrtane skale, a se mi zdi, da bo imelo tanko (ali tudi debelejše) betonsko železo v zemlji premalo opore in bo delovalo kot rezilo in ne bo učinka. To strmino imam sedaj poraščeno s travo, ki jo je zelo neugodno kositi. Rad bi jo prekril z nizkimi, cvetočimi rastlinami, a brez nekakšnih teras ne gre.
vrtnarka

Take terase sem si jaz naredila,brez kakšnih količkov.Res pa je,da je trajalo kar nekaj let,da sem prišla tako daleč.Vso kamenje sva z možem zvozila iz Cezlaka,pa sem zlagala pa prestavljala,pa kopala pa ja ja zdaj je kar je in ponosna sem na to delo. na rožco_________________živi življenje
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Robertino, kaj pa, če bi zabetoniral nizek temelj, na katerega bi postavil spodnje skale? Tako, kot delajo pri škarpah iz kamna. Temelj potem itak zasuješ in se ne vidi.

Vrtnarka: z eno besedo, lepo!
Sanjarka Ana

Odgovor Napisal/-a Sanjarka Ana »

Čudovito Vrtnarka! Pravi raj in gotovo uživate tam na klopci.
vrtnarka

Prostor za klopco imam tudi jaz zabetoniran,saj drugače ni šlo.
Sedenje na klopci Embarassed redko kdaj,tudi če se usedem,že vidim kakšno zel. Twisted Evil hvala_________________živi življenje
orhy

Odgovor Napisal/-a orhy »

Krasno si si uredila skalnjak in pisanost rožic je enkratna. palec gor_________________
Odgovori