Buxus - pušpan
-
Muha, mislim, da ti jih ni napadla vešča. Ker če ti jih napade vešča imaš v notranjosti grma vse prepredeno. Kod, da bi bila sviloprejka. v tisti preji so gosenice strupeno zelene in imajo črne črte. Listi pa niso sivi ampak tako oglodani, da od njih ostanejo samo suhi ostanki. Pomaga Celaflor.
Mislim, da si dobila plesen ali kaj podobnega.
Mislim, da si dobila plesen ali kaj podobnega.
-
Tudi, če ti ga napade vešča ni obsojen na propad. Poškropiš ga in čez nekaj časa se obraste. Saj pušpan je rastlina, ki se najhitreje obraste tudi, če jo porežemo v živo. Tako, da se ne boj. Samo redno jih preglejuj. Potem pa takoj v akcijo. Vsak dan je pomemben, ker so gosenice zelo požrešne. Celaflor pa preverjeno pomaga. Sem ga skoraj okopala. Drugi dan so vse na hrbtu ležale. ![Razz](images/smiles/icon_razz.gif)
![Razz](images/smiles/icon_razz.gif)
-
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
-
Poglej, če so gosenice še na pušpanu. Čim prej pošpricaj. Jaz ga nisem porezala. Samo pošpricala. Obilno! Drugi dan si vse bile mrtve.
V tem času je potrebno pušpane pregledovati skoraj vsaki dan. Že en dan je lahko usoden. Ker te gosenice so nenormalno požrešne. Obstajajo tudi druga škropiva, ki so kontaktna. Tista moraj zadeti vsako gosenico. Celaflor pa deluje tako, da gosenica pogine takoj, ko zagrize v rastlino. To ostane v rastline kar nekaj časa. Jaz ga uporabljam na vseh rastlinah, ki jih napadejo insekti. Ampak ne na sadju un zelenjavi. Lp Darja
V tem času je potrebno pušpane pregledovati skoraj vsaki dan. Že en dan je lahko usoden. Ker te gosenice so nenormalno požrešne. Obstajajo tudi druga škropiva, ki so kontaktna. Tista moraj zadeti vsako gosenico. Celaflor pa deluje tako, da gosenica pogine takoj, ko zagrize v rastlino. To ostane v rastline kar nekaj časa. Jaz ga uporabljam na vseh rastlinah, ki jih napadejo insekti. Ampak ne na sadju un zelenjavi. Lp Darja
-
- Kraj: Rimske Toplice
Tole sem videla danes, morda bo komu prišlo prav: Feromonska vaba za pušpanovo veščo.
-
Hvala Metuljc,bom poskusila-
Imam le še en pušpan, ki sem ga pred kakimi 25 leti preselila iz Haloz, da ni končal pod buldožerjem.Tam je rastel že bogve koliko let pri prejšnjih lastnikih. Lani ga je napadla vešča, poskusila sem vse mogoče, ostal je, čeprav malo skuštran, Kar bojim se letošnjega pojava.
Vse ostale sem izruvala in jih bom sežgala.
Moram pa še pripomniti, da se večinoma ne loči med pušpanom in japonsko bodiko. ( Mislim, da je pri Doli prav ta). Zelo sta si podobna, le da ima bodika bolj podolgovate lističe in je bolj oster otip, pušpan pa prijetno mehak, če mu greš z roko preko listov. Sicer pa Metuljc vse to veš bolj kot jaz._________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
Imam le še en pušpan, ki sem ga pred kakimi 25 leti preselila iz Haloz, da ni končal pod buldožerjem.Tam je rastel že bogve koliko let pri prejšnjih lastnikih. Lani ga je napadla vešča, poskusila sem vse mogoče, ostal je, čeprav malo skuštran, Kar bojim se letošnjega pojava.
Vse ostale sem izruvala in jih bom sežgala.
Moram pa še pripomniti, da se večinoma ne loči med pušpanom in japonsko bodiko. ( Mislim, da je pri Doli prav ta). Zelo sta si podobna, le da ima bodika bolj podolgovate lističe in je bolj oster otip, pušpan pa prijetno mehak, če mu greš z roko preko listov. Sicer pa Metuljc vse to veš bolj kot jaz._________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt: