Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Uporaba deževnice

seba993

Odgovor Napisal/-a seba993 »

Tole je blu prvo ka sem najdu na spletni strani od trgovca h katerem hodimo po robo za službo. Košarica je najboljš inox al pa pocinkana. Izliv pa uzameš v barvi v kateri maš žlebe in cevi._________________LP seba993
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Tole imamo pa mi doma, nabavljeno v enem od trgovskih centrov :

Ventil zaprt: Odpremo ga tako, da ga zavrtimo za 180 °C (ročica navzdol)

Takole ventil izgleda:

mrežica mora biti na vrhu, če naj voda teče ven iz cevi. Ta mrežica se rada zamaši z listjem, če zgoraj ni filtra. Ni pa zelo hitro zamašena. Lani sem šele takrat opazila, da mezi voda ob strani ven iz rež, ko sem iz cevi nad filtrom potegnila za pol ajmarja listja in ostale packarije Embarassed .

Mrežica za listje je po obliki enaka tej, ki jo je prilepil seba993, le da je pocinkana.
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Te kocke na paleti vidim povečini gole, nič obrasle ali naložene z lonci, koriti ali čim podobnim, kjer bi kaj raslo. Je za to kakšen razlog, ovira? Mogoče je koreninam hladno, če je pod njimi hladna voda? Mislila bi si, da je dobro, če je pokrito, da se v poletni pripeki voda ne segreje preveč in ne zalivaš s pretoplo vodo._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
papa

Odgovor Napisal/-a papa »

Cisterne so bol ali manj v senci preko celega dneva... korita z rezervnimi sadikami pa so gor samo zaradi tega ker so v senci in so tako počakale tam do jeseni Smile je pa zalivanje s toplo vodo definitivno bolše in primernejše k z mrzlo iz sistema ;)_________________Niko nam ništa nemože jači smo od sudbine !
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Cisterne so v senci tudi zato, da se v njih nabira manj alg (ali, kar že je tisto črno, ki se tvori ob stenah). Še najbolj idealno bi bilo, če bi jih oblekli z neprosojno zaščito, kot delajo pri tistih, ki jih uporabljajo za pitno vodo.
Tudi moja cisterna je v senci in pridno služi za nekajdnevno "intenzivno nego" potaknjencev, presajenih in sveže posajenih rastlin.
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

cinija1 je napisal/a:
Špela tudi mi smo imeli žleb v tla, tako je tudi ostalo. Vmes je moj odrezal žleb in vstavil tisti del iz katerega je napelja odtočno cev v cisterno. V cisternini odprtini imamo vstavljeno obično cedilo in nanj cev.
Bi si pa zelo želela še eno cisterno 1000 l, pa je problem kam jo dat.
lp
Kravzlj

Odgovor Napisal/-a Kravzlj »

Tisti ki imate 1000l cistzerne, imaste kakšen zanimiv upgrade?
Jaz bom zdaj kupil 2 kom, pa moram nekako med seboj povezati, pa dodati pipo. . .

Lp Luka_________________" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

Luknje preprosto narediš s bormašino in dodelaš s pilo. Paziš, da ne narediš prevelike luknje, malo manjša mora biti kot so navoji. Preliv pa tudi ni težko narediti. Odvečen preliv pa spelješ v tisti tvoj ribnik. Smile Dele za pipo dobiš v vsaki km. zadrugi.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Če ne gre drugače (pri tebi kravzlj itak vem, da bo šlo Smile ) se da več cistern ali sodov povezati tudi z natego. Kupiš prozorno cevko, dovolj dolgo, da v obeh sodih pride do dna, prvič potegneš vodo na dah, potem se ravnovesje vzdržuje samo. Tako lahko povežeš x-sodov v navezo. Mi imamo dva soda. Proti komarjem imata pokrov, zato je za vezno cev izvrtana ustrezna luknjica tih pod vrhnjim robom. Bolj fiksnemu spoju cevi smo se odpovedali, da sode po potrebi lahko odmikamo.
bartmatej

Odgovor Napisal/-a bartmatej »

Kakšne sisteme pa potem uporabljate za avtomatsko zalivanje?
Jaz sem iskal po internetu in so vsi sistemi potrebovali višji pritisk - se pravi za priklop na vodovod.

LP Matej
Odgovori