Tiana

Odgovori
nxyz

Odgovor Napisal/-a nxyz »

elo lepo, oh ti vrti, vedno so problemi z njihovo velikostjo Smile
Tiana

Odgovor Napisal/-a Tiana »

Bobolino, kakšne zaloge kantice tiste barve nisma več našla. Očitno sva vse porabila, ko sva delala gredo. Menda pa je bil Beltop, imajo odtenek staranega lesa ali nekaj podobnega. Upam, da ti uspe najti.
Tiana

Lani smo spomladi pridno napolnili z zemljo in gnojem povečani vrt:

Posejala in posadila sem večino stvari, ki sem jih želela imeti v vrtu. Še dobro, da sem od bratranca dobila eno manjšo dvignjeno gredo iz kostanjevega lesa, kamor sem na koncu posadila vse sadike, ki so bile viška. Drugače bi jih podarila znancem, katere sem že prej založila obilno z vsem mogočim. Kaj češ, lani sem prvič sama vzgajala sadike in sem se uštela pri sejanju, pa tudi primerno svetlih okenskih polic je bolj malo v stanovanju. Te gredice žal nimam poslikane, pa jo poslikam ob priliki. Računam, da bo ta držala dlje časa in jo obdržim tudi v novi ureditvi vrta čez čas. Se ji bodo pridružile še podobne gredice. Pravijo, da je kostanj primeren za kaj takega.

Pa še rastlinjak domače izdelave se je pridružil novostim lani. Še sreča, ker sem z njegovo pomočjo pridelala kar nekaj paradižnika. Drugače ga ne bi.

Poleti pa je izgledalo približno takole zaraščeno:

cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Pa to je prava đungla. Krasno Tiana. Vesela sem, da te poznam. Letos pa tudi kar veselo fotkaj. Malo za nas, predvsem pa zase. Predlani, ko je bila tista vročina in suša, pa še leto prej, sem se pasla po starih fotkah, ko je bila njivca, kot v raju. Pa sem tiste trenutke, ko sem gledala slike, uživala. Ko sem se pa "zbudila"v suho realnost, sem pa v trenutku postala žalostna.
Upajmo na najboljše.
lp in vse dobro
cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Tiana

Bom slikala, bom. Predvsem zase, ker vidim, kako hitro gredo stvari v pozabo. Pa za vas, bom zelo vesela, če bo še kdo drug želel pogledati. Very Happy
Cinija, sem tudi jaz vesela, da te poznam.
robert

Odgovor Napisal/-a robert »

Prav prisrčen vrt,ki pa bo letos verjetno,kar precej zrasel. Smile
nxyz

Odgovor Napisal/-a nxyz »

Tista slika iz poletja je super, vse zaraščeno Shocked Smile
Tiana

Ja, zaraščeno je blo pa res. Je sestra prišla mal pogledat vrt, pa je rekla, da je čist drugačen kot tisti doma, da ni vajena take goščave. Prvo leto sem vse preblizu sejala/sadila, ker pač nisem imela dovolj izkušenj. In je bila zato džungla. Lani pa sem načrtno imela čimbolj poln vrt, da ni bilo prazne zemlje. Kocko slame sem imela samo eno, pa je ni bilo dovolj za zastirko za celotno površino. Sedaj sčasoma imam že tudi svoj kompost in bo vedno lažje vrtnariti (se mi zdi). In letos je plan, da bo še bolj zaraščeno, drži.

Tudi takole se lahko prevaža slama (pa ne okol govort Wink ):

metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Za v prihodnje: v Merkurju imajo črne PVC vreče, tako velike, po 4 pakirane, da gre ena bala slame v eno vrečo. In dve vreči v mojo Pando, da veš.
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Ojla Tiana, kaj je to lanska fotka ali letošnja?
lp_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Odgovori

Vrni se na “Predstavitve članov”