Menjave - pogosta vprašanja in pripombe, obvestila

Odgovori
stara postaja

Odgovor Napisal/-a stara postaja »

Pri meni ni šlo za menjavo. Nekdo me je pač prosil za določeno seme in sem poslala, brez obveznosti. Vedno pravim, da jaz pa dobim od drugih, pa se krog sklene. Vendar sem v dvomu, če je eden od prosilcev semena dobil ali ne. Saj mi ne gre za ne vem kako hvaležnost, ampak zgolj za sigurnost, da je pošta prispela. Morda on na drugi strani sam pri sebi benti, da sem obljubila, potem pa nič... Saj večina pa se oglasi po prejemu. lp_________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

Ne človek se potem vpraša... a tudi toliko nisem bil vreden, da se mi zahvališ? Glede na to, da sem brez službe in dotičnem financiram kuverto,znamko , vrečko in pot na pošto sem vesel odziva. Very Happy Pošteno ?_________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
venus

Odgovor Napisal/-a venus »

Pajo, podpisem! Jaz se nisem imela slabe izkusnje, je pa res, da sem vsakemu na zs napisala, da mi prosim javi, ko dobi semena. Tudi jaz sem vsakemu takoj napisala in se zahvalila, ko sem dobila. Ce pa komu samo posljes in ne zahtevas nic za zamenjavo, je pa samoumevno, da se ti vsaj zahvali!
Ce ga pa opomnis oziroma vprasas, ce je tvojo posto dobil in ni odgovora pa si malo razocaran. Saj se zgodi, da je kdo zbolel ali kam odpotoval, ampak taki so redki.
Tiana

Odgovor Napisal/-a Tiana »

Sem malo oklevala ali naj še jaz povem svoje izkušnje glede ne držanja se dogovora, pa sem se odločila, da bom. Pozitivnih izkušenj na forumu je ogromno in daleč pekašajo negativne, ampak včasih pa pri kom dobiš neprijeten priokus. Od vas sem dobila toliko različnih semen, da jih počasi in brez obveznosti lahko tudi jaz komu že nekatera ponudim naprej. Ampak ko se z osebo dogovoriš za menjavo, pa se potem, ko prejme tvoja semena, ne oglasi več pa res ni lepo. Ni poslala svojega dela dogovora, niti odgovorila, da je prejela tvoja semena.

Hja, saj bom še z veseljem pošiljala. Dotični osebi pač ne več.
Ivčk

Odgovor Napisal/-a Ivčk »

Pošiljam le forumašem, ki pišejo prispevke. Vedno preverim njihov profil, da vidim, če splo kaj pišejo na forumu. Velikokrat sem že dobila ZS-je od ljudi, ki imajo 0 prispevkov, prosili so za semena. Žal na take ZSje sploh ne odgovarjam več, me je izučilo, z nekaj grdimi izkušnjami.

Tudi sama kdaj pozabim napisati, da sem semena (ali kuverto) prejela, a zgolj zaradi pomanjkanja časa, ne zaradi nehvaležnosti.
Včasih pa po pošti prejmem pošiljko od neznanega pošiljatelja in potem iskreno niti vem ne, komu naj se zahvalim Embarassed
Sama se vedno vsaj podpišem, napišem svoj naslov ali forumsko ime, nemalokrat pa tudi notri vtaknem listek s kratkim sporočilcem...

Pred kratkim sem domov dobila tri kuverte z znamko, ki gredo danes na pošto. Pa nisem odpisala pošiljatlejem, ker sem mislila, da bom poslala isti dan. Pardon, moja napaka in spet pomanjkanje časa..._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Pajo, še enkrat hvala. To je res hitrost. Zdaj kaže, da bom dobila dvojna semena. Wink

Tudi jaz na vrečke napišem svoje forumsko ime, razen če sem kdaj pozabila.
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Mogoče bi pa res napisali en kratek opis, kako naj bi menjave običajno potekale? Morda tudi, koliko semen je običajna količina. Sem se že slabo počutila, ko sem poslala po 10 semen na sorto, v zameno pa jih dobila po 30.

Saj ne, da dlakocepimo, ampak res se vse sorte dogaja. Ni sporočila o prejemu, kaj šele zahvale. So padalci, ki že v svojem prvem postu napišejo, koliko česa bi imeli, pa še dober dan ne rečejo. So taki, ki se oglašajo samo in izključno na temo zbiranja semen. Tudi kakšna kuverta obstane kje na pošti in sem že poslala še enkrat, pa je potem v nekaj dneh prišla tudi prva kuverta s teden dni starim žigom oddaje. Vse sorte se mi je že zgodilo, tudi sama kdaj kaj odlašam ali pozabim, ampak z normalno komunikacijo se da vse pomenit in vse dvome razjasnit. Osebno pa najtežje prenašam, če prejemnik ne premore toliko manire, da vsaj pove, če je prejel kuverto.

Morda celo je kje kaj takega opisano, pa nisem zasledila. Starim forumašem se nam najbrž zdi tole nepotrebno, ampak novim bi bilo pa mogoče v pomoč. Se mi namreč zdi, da nas je čedalje več, ki menjamo samo še s preverjenimi starimi forumskimi znanci.

Smo malo nasmetili po čilijih Embarassed .
notranjka

Odgovor Napisal/-a notranjka »

Se pa zgodi,da nekdo sodeluje na različnih forumih,na fb je trenutno vsaj 20+ vrtnarskih skupin in potem enemu in istemu pošlješ semena ker pod različnimi nick name piše 20+ x za semena in počne samo to!!

In se zgodi da prejmeš semena (to sem jaz) in ne veš od koga so ker ni podpisa in se žig skoraj ne vidi ter ne veš ne od kje in ne od koga.Torej hvala za bučke Smile

In se zgodi da pošštar prinese total razštelano kuverto iz katere je že pol vsebino bohvekje Confused .

Vse sorte je in mogoče se res odpre novo temo._________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
seba993

Odgovor Napisal/-a seba993 »

jaz do zdaj še nisem imel problema da mi kdo nebi poslal semen. Pošiljam pa toliko semem koliko jih imam na voljo. Če jih imam več lahk brez problema pošlem 20 in tudi 30. Navadno pa v paketke dajem po 10 semem razen če mi jih primankuje.
Učasih bi pa raje videl da bi me kdo za seme uprašal na forumu kot pa preko ZS saj tako lažje sledim komu sem kaj oblubil._________________LP seba993
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Tole debato sem osamosvojila. Navodila sledijo, dopisana bodo v prvem prispevku.
Odgovori

Vrni se na “Izmenjava semen in rastlin”