Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Rastlinjaki - posebne ponudbe

živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

No, jaz sem ga tudi kupila, ni preživel enega leta. Folija crtkana, hitro gre narazen, konstrukcija je izgledala močna, pa ni.

verjetno se dobro obnese tam, kjer ne piha preveč oz. se ga prekrije z drugo folijo. Nujno je treba zasidrati kar npr. z ukrivljenimi armaturnimi palicami, da ga ne odpihne.
Midva sva ga samo prestavila in ne takoj zasidrala, je odfrčal, se deformiral, žal konstrukcija ni močna za kaj drugega kot folijo.
Ni drago in nekateri ga imajo kar dolgo, vsaj tukaj v Žireh med hišami vidim._________________Lp, Živa
goIdhorn

Odgovor Napisal/-a goIdhorn »

crtj je napisal/a:
3 x 4,5 x 2 m za 180 eur
https://www.svetpohistva.si/trgovina/vrtno_pohistvo/mirpol/5577482.html

Takega ima tašča že nekaj let. Slabost je nekvalitetna folija. Jo je treba po cca dveh letih menjat.
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Tega zadnjega od rastlinjaki.org imamo pravkar naročenega in čakam. Imajo firmo tudi v Sloveniji.

... Ravno sem prejel SMS, da so zamude, ker je nekdo pobral komplet zalogo in bodo dostavljali šele konec prihodnjega tedna.

(Zdaj pa priznajte tukaj, kdo je to bil.)
GrGr
Kraj: Občina D.Toplice

Odgovor Napisal/-a GrGr »

Drugi so tile: https://itn.si/rastlinjaki/ - saj so to "ruski", ne?
Frendica ga je nabavila predlani, po manj kot letu so tesnila komplet fuč. Menda za to vedo, a odgovor dobavitelja njenega je, naj poišče kaj v Bauhausu. Ma, res niso tesnila bistvena pri tej robi, a tako pač ne gre...
zmelkoow

Odgovor Napisal/-a zmelkoow »

Dobro naši trgovci maržo navijejo:
https://averto.lv/en/greenhouses-and-hotbed/polycarbonate-greenhouses/greenhouses-titan/3x4-m-titan-6mm/
Čakam na ponudbo s transportom...
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Slovenski trgovci so najhujši požeruhi in pohlepni, pokvarjeni prasci ...
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

4 leta nazaj je sodelavec kupil trden rastlinjak v Logatcu, mere mislim da 7 x 4 m, novembra se je pogajal za ceno, ko je konec sezone, dal je (če se mi ni zlagal) 800 €. ni drago, ker sem jaz za plastenjak iz folije leta 2011 dala 1.300,00 e, pa je bil najcenejši (6x3 m) in je še sedaj vse ok.
mislim, da je treba pri nas v nakup jeseni, ko je konec sezone in je potem precej ceneje. tako kot vrtno pohištvo, ki je do 60 % ceneje avgusta, kar ostane._________________Lp, Živa
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

crtj je napisal/a:
3 x 4,5 x 2 m za 180 eur
https://www.svetpohistva.si/trgovina/vrtno_pohistvo/mirpol/5577482.html

Tole ali nekaj zelo podobnega sva potem vzela, danes končno postavila.

Prvi vtis je dober:

- solidna debelina palic ogrodja
- priloženo za kline kar ukrivljeno armaturno železo, torej močna roba
- folija kot folija, brez posebnosti, bomo videli, kako daleč nese.

Nazadnje urejal/a crtj 02 Maj 2024 19:27; skupaj popravljeno 1 krat
Andrej Banko
Kraj: Domžale

Odgovor Napisal/-a Andrej Banko »

Več takih vidim tukaj okoli. So že nekaj časa v ponudbi in sem jih že gledal in razmišljal o nakupu, ampak se mi zdi, da je preveč zaprt za polno sončno lego in bi v vročem poletju znalo biti notri hudimano vroče.
Odgovori