Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Arctium lappa - navadni repinec

Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

figula je napisal/a:
Ampak veš - ravno korenina ima največ učinkovin Wink .
Confused Rolling Eyes_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
forest727

Odgovor Napisal/-a forest727 »

A to kdo rabi? komot dobite kolikor hočete tega, zastonj.. Very Happy
primorc

Odgovor Napisal/-a primorc »

@forest727:

Če si res tako prijazen, bi se javil za semena =)
Ti lahko javim naslov na ZS? Dam za pir..
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Včeraj sem izkopala nekaj repinec korenin. Niso bile debele, največja je bila za takole ženski sredinec.

Pravkar sva pojedla juho iz teh korenin. Z dodatkom korenčka, cvetače, yacona, 4 tankih koreninic hrena, kurkume za barvo in zdravje ...... odlično!

Sem mamo povabila na degustacijo - je rekla, da je repinec izvrstnega okusa Smile .

juglans - kar poskusi še ti!!
Uporabniški avatar
Seasmoon
Kraj: Obala

Odgovor Napisal/-a Seasmoon »

Danes sem šla pogledati v naravo, kako je kaj s koprivami in kaj zagledam ob potki? Navadni repinec. Ne spomnim se, da bi kdaj prej videla repinca. V oko mi je padel zaradi ogromnih listov. Baje, da je zelo zdravilen in najbolj zdravilna je korenina. Sam kdo bo tole izkopal????!

Life is like a game ... play it ...

Slika
Odgovori