Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Koledar nabiranja zdravilnih zelišč

orhy

Odgovor Napisal/-a orhy »

še:
- lakota - zel
- šentjanževka - cvetje
- mrtva kopriva - listje in cvetje
- rman - cvetje
- drobnocvetni vrbovec_________________
Nazadnje urejal/a orhy 06 Apr 2015 10:36; skupaj popravljeno 1 krat
Tiana

Odgovor Napisal/-a Tiana »

Jaz sem si namreč pred časom seznam iz knjige želela napisati v excel tabeli, ker sem želela dopolniti z rastlinami, ki niso v knjigi. Pa sem mislila, da bi lahko v ta excel dopolnili tudi ostali člani foruma kdaj oni nabirajo še katere druge rasline.
Vem, da je možno excel narediti v takšni obliki, da lahko več ljudi preko spleta dostopa do tabele in dopolnjuje vsebino (računalničarji naj popravijo izrazoslovje, ker na to pa se ne spoznam). In to, kar je dopolnjeno je seveda vidno tudi ostalim. Tako sproti nastaja ogromna baza nabiranja raslin.
Mogoče bi lahko tako si organizirali tudi tule na forumu.... link do tabele in vpisujemo podatke.
Jaz sama namreč nabiram zelo veliko rastlin, je pa res problem pri tem tempu življenja, se kdaj na katero spomnit. Tako si po tebeli pogledam, za kaj je sezona in potem se že odpravim in nabiram. Običajno pa ne gre v obratni smeri pri meni, da bi šla v naravo in pogedala, kaj je možno pobrati. Pač čas je komponenta, ki igra tule pri meni veliko vlogo.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Tole z excel tabelo je meni žal španska vas Embarassed . Vem da se da, kako pa pojma nimam. Morda se javi kdo drug s potrebnim znanjem in voljo.

Bi pa znalo biti malo nerodno, če bi lahko kar vsak izpolnjeval. Excel je take sorte, da se slabemu poznavalcu mimogrede kaj zaštrika, skrije, izgine Rolling Eyes .
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Excelove tabele so po mojih izkušnjah zelo priročne za vpisovanje, iskanje, pregledovanje, sortiranje - nikakor pa ne priporočam, da vanjo vnaša več ljudi. V službi smo nekaj časa imeli tako preglednico - dve sta jo znali tako zaštrikat, da so se še računalničarji čudili, kako jima je uspelo Sad
Če se javi kdo, ki bi mu drugi pošiljali svoje podatke o nabiranju, on/a vpisuje in je tabela vidna vsem registriranim gartlčanom, bi bilo najbolj praktično._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
notranjka

Odgovor Napisal/-a notranjka »

Tudi jaz mislim,da je bolje da v tabelo vpisuje samo eden,ker drugače bo kaos.
Nekoč smo na enem forumu tako delali skupinski nakup in je bilo na koncu precej nečitljivo vse skupaj.

Lahko pa naredimo tako kot recimo pri lastnostih paradižnika.Pišemo v eno temo in vsake toliko administrator vnese spremembe v nam zaklenjeno temo._________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
Tiana

Jaz vam bom objavila mojo tabelo, kamor si imam namen sama dopolnjevat podatke. Člani foruma jo boste lahko prebirali, če boste želeli, v temo pa lahko nadaljujete s seznami, kaj se kdaj nabira. Verjetno bo to začasna rešitev, kasneje pa mogoče najdemo boljšo. Boste lažje komentirali tudi takrat, ko boste tabelo videli.
Tiana

robert

Odgovor Napisal/-a robert »

Super klanjam se
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

palec gor skrbno pripravljeno, bravo
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Tiana, odlično!

Tudi meni se zdi najbolje, da vsak v svoj prispevek napiše, kar ve. Tiana, bi si ti morda uspela od časa do časa vzeti nekaj časa in s temi podatki dopolniti tabelo? Saj večino tako ali tako najbrž že imaš notri (je še nisem uspela detajlno pregledati).

Jaz bi pa potem tvoj link prekopirala še v uvodno temo, če se strinjaš.
Odgovori