Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Clerodendrum trichotomum - usodnik, klerodendron

Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Ena Dajmarjeva sadika raste pri moji hčeri, visoka je dober meter, le ne vem, ali bi se moralo oziroma smelo krošnjo kaj oblikovati, ker tri veje rasejo skoraj vodoravno in vse obrnjene proti zahodu. Nekako drevešček ni uravnotežen in je brez vrha._________________Živeti na podeželju je najlepše!
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

MARIJAV, je možno predvidevati, kaj vpliva na tako rast ? Je na eni strani morda senca, ali od tam stalen veter? Ali morda skale oz. drugače slaba zemlja oz. ovira za korenine? Z usodnikom sicer nimam lastnih izkušenj (vse dobljene sadike sem podarila naprej) , ampak jaz vsako drevo ali grm kar obrežem, če se mi zdi, da ne raste prav Embarassed .

Če dobro pogledaš Dajmarjev grmiček na zadnji sliki, tudi ena veja sega precej navzven.
Dajmar

Odgovor Napisal/-a Dajmar »

Usodnik je bil dve leti v loncu ob škarpi. Na eni strani ga je omejevala figa. Spomladi ga obreži ali pa jeseni pridi po drugega.
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Hja, očitno hoče biti čisto sam. Ja, na eni strani res raste forzicija, sta pa dosti narazen, očitno mu celo dopoldaska senca ne paše. BomO OBREZALI in forzicijo presadili, pa bo, kar bo._________________Živeti na podeželju je najlepše!
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

A ima kdo kakšno sadiko usodnika, ki bi jo prispeval za mojo živo mejo ali pa bolj samostojno zasaditev?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Tole staro vprašanje sem spregledala.

Nikakor
ni primeren za živo mejo. To je drevo, ki zahteva prostor, če naj bi bilo lepo. Vsakršna omejitev gre na škodo njegove lepote.
Odgovori