Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Sladkorna pesa

Ivčk

Odgovor Napisal/-a Ivčk »

Vodenka, seveda, za vse bo dovolj...

No, tukaj je semeneča rastlina, ki morda niti ne izgleda tako velika na sliki, vendar je visoka krepko čez en meter in pol toliko široka:

Če pa jo postavimo v perspektivo za lažjo predstavo, tukaj je še primerjava z mojo roko:
_________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

O, super Ivčk, ta je res ogromna. Very Happy Semen še pa še...

Vodenka, če rabiš že zdaj, imam še nekaj semen od lanskega naročila. Wink
vodenka

Odgovor Napisal/-a vodenka »

AA zelo bom vesela semen ti pošlem naslov na ZS_________________Najboljši prijatelj je vrt vedno tiho nikoli ti nereče žal besede.
rukola

Odgovor Napisal/-a rukola »

Vodenka, dobis tudi gomolj, jeseni. Tvoj je sedaj sel v cvet, upam da bo tudi semenil.

Sicer sem pa danes narezal liste sladkoren pese in jih dodal v zelenjavno juho. Naredil pa sem tudi spinaco in je res dober nadomestek blitve (pa se oksalne kisline mislim da nima, kot jo ima blitva in rabarbara). No, se vedno pa je za spinaco najnaj boljsa kopriva.
rukola

Ivčk je napisal/a:
....jih pustiš prezimiti, spomladi se hitro odebelijo, .....

Prezimiti kar v zamlji na vrtu? ali pobrati in shraniti v klet.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

rukola je napisal/a:
(pa se oksalne kisline mislim da nima, kot jo ima blitva in rabarbara).

Če je tako, bi zanimala tudi mene. Med znanci imam bolnika s hujšo obliko putike , ki ne sme jesti ne špinače, ne blitve, obenem mu pa priporočajo čimveč zelenjave na jedilniku.
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

rukola, prezimiti na vrtu.

muha, brez skrbi - pri Ivčk, rukoli in meni bo verjetno semen toliko, da bomo spet odprli proizvodnjo sladkorja Smile

Če bi pa že letos poskusil, imam shranjene (v svoji semenski banki Rolling Eyes ) štiri semena in ti 2 z veseljem pošljem. Nekaj listkov bo sigurno še zraslo.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

figula, hvala . Letos ne bi prišlo v poštev, za drugo leto se pa priporočam. V svojem in njegovem imenu.
rukola

Meni ni jasni, kje so semena. Peso je napadla neka rja, se nekako držijo - odganjajo nove liste, ampak semena nisem našel nobenega. Vse te dolge vejice so rjaste in suhe, delno pa še pri življenju.
Ivčk

Odgovor Napisal/-a Ivčk »

Rukola, bom jaz imela semena na voljo. So že pobrana in suha, le še s stebel jih moram osmukati, ko bom imela čas, zdaj mi ga namreč kronično primanjkuje in komaj kaj na vrt pogledam. Ti javim, ko bom zrihtala..._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Odgovori