Melijevke – Meliaceae

Odgovori
Sanjarka Ana

Odgovor Napisal/-a Sanjarka Ana »

Poklon figula za potezo in vzgojo. Super!
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Hvala, punce Smile.

Glede širine drevesa sem pomislila, če se mogoče nekatera nam "neznana" drevesa "obnašajo drugače.
Ker imam še en primer, ki raste najprej samo v višino. Mogoče se morajo v svojem naravnem prostoru boriti za svetlobo in gredo najprej navzgor in šele potem razvijajo krošnje? Tule je guanabana Annona muricata - ena rastlina je še vedno samo ravna, druga pri svoji višini 90 cm nakazuje sredi debla nov poganjek:

Ker ima drugačne liste kot Neem, izgleda suha Laughing , medtem ko Neemu do občutka širine pomagajo njegovi veliki listi.
figula

lpmami je napisal/a:
figula je napisal/a:
Vidim, da bi lahko moje žlehtne neem-e zelo drago prodala Rolling Eyes Rolling Eyes
Kakšne žlehtne neeme, prosim lepo? Pa čim prej odgovori, ker od firbca ne bom mogla spati Wink

Drevesca Neem so izmed najbolj "obolevanih" od vseh rastlin, ki jih imam. Res da moje okolje ni njihova "skodelica čaja" a v trenutku, ko grejo not na prezimovanje, dobijo pršice. Sem jih že sigurno 15x odrezala.

Kar jim je treba priznat je to, da imajo življensko energijo - vedno na novo zrastejo.

Letos jim dam še eno šanso. S tem, da liste potrgam ko bodo prišli v stanovanje.

Zato zavijam z očmi, ko pišete: poškropi z Neem pripravkom Laughing Cool Laughing
figula

Danes je v Botaničnem vrtu predavanje o tropskih uporabnih rastlinah.
Grem tja in pogledam, kaj se dogaja z mojim Neem drevescem Smile.
Odgovori